Založ si blog

„Majú hádzať do nich kvety? “ – štátny tajomník Klus

 

V dnešnom (18.3.) poludňajšom RTVS „Z prvej ruky“, na námietky diskutéra a poslanca Mariána Kéryho, že nemáme dodávať zbrane Ukrajine, štátny tajomník pán Klus reagoval námietkou: „Vari do nich majú hádzať kvety?“

 

Nuž veľmi žalostný pohľad na zrejme demagógiou skrivený a obmedzený pohľad štátneho tajomníka MZV, nášho predstaviteľa, nás reprezentujúceho.

 

Čo na to možno povedať? Nuž pán Klus, ubezpečujem Vás, aj všetkých Vašej politickej orientácie a vojenských znalostí, že keby to urobili a naozaj iba hádzali do nich kvety, v ten deň by vojna skončila! Áno skončila!

 

A nebolo by ďalších a ďalších mŕtvych, ďalších hospodárskych škôd, ďalších utečencov, ďalších humanitárnych pomocí … Vojna by skončila.

 

A začali by rokovania. Rokovania a škriepenia sa prečo Rusko vstúpilo na Ukrajinu? Nech predložia dôvody, či obstoja! A na všetky tieto rokovania budú môcť vstúpiť mediátori, predstavitelia štátov, cestou kamier a mikrofónov aj celá svetová verejnosť! A nech zaznejú dôvody jednej i druhej strany. Nech sú celému svetu predostreté a známe dôkazy! Nie iba politické trúbenia politických a vojenských spriaznencov tej či onej strany so zavedenou cenzúrou či úplným zákazom prístupu k iným informáciám! A nech sa pristúpi k súdu o spôsobených škodách a o vine za ne. Ale nikto pri tom nezomrie! Nikto nebude utekať z vlastného domu!

 

Všetky výsledky dosiahnuté rokovaním budú násobne lepšie, ako všetky dosiahnuté vojnou! A mnohí to vedia! Zároveň musím vyjadriť rozhorčenie nad tým, že predstavitelia Slovenska a celej EÚ aj NATO, vediac, že Ukrajina je menšia krajina a je pravdepodobne vojensky slabšia, ženú ju naďalej do vojny. Chcú je „pomáhať“ dodávkami zbraní a munície, poskytovaním humanitárnej pomoci, prijímaním utečencov, len nie zastavením bojov a hľadaním mierových riešení. Ženú Ukrajinu do pokračovania vojny, do pokračovania zabíjania, vzájomného (ruského a ukrajinského) vyvražďovania sa, prinášania ďalších obetí a ďalších útrap ľuďom nachádzajúcim sa na Ukrajine

 

Alebo koniec bojov a hľadanie mierových riešení sa nehodí? Práve toto sa nehodí pán Klus? Lebo priemysel EÚ očakáva pracovnú silu? Som veľmi veľmi znechutený vašim postojom. Ešte toho viete o dopadoch vojny na bežných ľudí aj na ľudstvo ako celok žalostne málo. Zdá sa mi ale, že sú Vám veľmi dobre známe a aj blízke potreby nenásytných tohto sveta.

 

 

Nevyprovokovaná vojna? Hanbím sa ja nechápavý!

24.07.2024

Áno, cítim sa byť zahanbený. Už 22. marca 2015 som uverejnil blog (link ďalej), v ktorom som vyzýval na korektnosť v správaní sa kolektívneho západu voči Rusku, lebo štuchanie do Ivana a Aľošu už raz dopadlo veľmi zle pre celú Európu. Pripomínal som, že ktorýsi tzv. „Európania“ sa nepoučili alebo zabudli na poučenie a svojím konaním opäť ženú [...]

Nie Slovenským záujmom!

12.07.2024

Prežívame čiastočne turbulentné obdobie, keď máme možnosť sledovať príživníkov rôznych politických smerov, rôznych politických, najmä osobných záujmov. Prežívame obdobie, o ktorom až nasledujúce generácie budú písať a uvažovať, čo všetko sme prehajdákali. Najväčšie huby či papule dnešných dní robia všetko preto, aby nepriateľstvo medzi [...]

Čas vodcov svorky

27.06.2024

V chotároch niekoľkých obcí v našom malom okrese sa zhromaždila neveľká svorka psov. Veľkých vlčiakov, miešancov, ale aj krpatých čivav. Svorku tvorili spočiatku najmohutnejšie psy. Všetci jedinci voči nej prechovávali radšej rešpekt. Prevažne nechcený, ale čo v takej situácii? Tri či štyri čivavy sa ku svorke pridali neskôr. Prišli o svojho pána [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 248
Celková čítanosť: 701256x
Priemerná čítanosť článkov: 2828x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy