Založ si blog

Starý a Nový zákon? Iba v reči politikov

 

Neprišiel som, aby som zákon zrušil, ale aby som ho naplnil. Tak nejako riekol Ježiš Kristus, keď hovoril o Zákone. O ktorom Zákone hovoril?

 

Vari o obchodnom zákonníku Európskej únie? Alebo o dnešnom zákonníku práce? Určite nie. Všetkým je jasné, o ktorom zákone nehovoril. Ako to, že toľkým nie je jasné, o ktorom zákone hovoril? Ako to, že nevedia, nechápu, že hovoril o Zákone Božom? Veď o tom niet žiadnych pochýb.

 

Teda nie o zákone Mojžišovom, ani o zákone Jozuovom. Ani o iných ľudských zákonoch. Ani o klamstvách, nech ich stokrát nazývajú Písmo sväté.

 

A ktorýže je to zákon Boží? To poľahky spozná každý podľa svedectva Ježišovho, podľa Evanjelia, podľa „kamenných tabúľ“.  Každý kto pozná alebo spozná Ježišovo Evanjelium, neomylne spozná aj, ktoré prikázania či pravdy pochádzajú od Stvoriteľa a ktoré do kníh vpašovali luhári a zlodeji.

 

Od stvorenia sveta nikdy neexistoval a nikdy nebude existovať „starý“ ani „nový“ zákon. Vždy, od večnosti po večnosť existoval a bude existovať iba zákon Jediný, zákon Nemenný, zákon Absolútny. Ani pán Ježiš Kristus nepovedal, že prišiel Zákon zmeniť, či vynoviť. Iba naplniť. Ten jediný.

 

Iba luhári, s cieľom ničiť pravdu, ničiť vieru, predstavujú Stvoriteľa ako náladového človeka, ktorý koná raz tak, potom úplne naopak. Iba luhári a zlí ľudia, brány pekelné, vydávajú klamstva obsiahnuté v knihách luhárov a zlých ľudí za Boží zákon. Vraj „starý“. Za Písmo sväté. To oni ponúkajú ľuďom k božskému uctievaniu zvyšky tiel iných ľudí a iné bezbožné morbídnosti. Aby ľuďom zastreli pohľad na Boha pravého. Aby sa ľudia nepozerali „hore“, ale do zeme.

 

Práve kvôli týmto luhárom prišiel Ježiš Kristus, aby všetci na vlastné oči uzreli a spoznali cestu, pravdu a život. Pravdu, ktorá nikdy nebola a nikdy nebude iná. Rovnako cesta, rovnako život. Aby všetci skrze toto poznanie uverili. Uverili v Boha pravého, nie vymysleného luhármi a politikmi.

 

Ježiš Kristus to aj do očí bijúcim spôsobom povedal, keď riekol: Ján 10-8 „Všetci, čo prišli predo mnou, sú zlodeji a zbojníci“ Ale zlodeji a zbojníci votrevší sa do cirkvi, toto „nevidia a nerozumejú“ tomu. Im sa nehodí Boh, ktorý určil pravidlá večné a pre všetkých rovnaké! A dokonca každému ich vštepil do svedomia!

 

Im sa hodí boh, ktorý bude konať podľa toho, čo mu oni „poradia“, či dokonca určia! Boh, ktorý sa bude svetu prihovárať iba skrze nich, nie skrze Evanjelium Ježiša Krista.

Preto po ich pokryteckých rečiach: Boh je láska, môže pokojne nasledovať posväcovanie zbraní, zabíjanie ľudí, ktorí sa „sami pripravili o právo ochrany vlastných životov“ (http://cdn.srv.rtvs.sk/a520/audio/00/0009/000926/00092650-1-MuDA.mp3), kúpa a predaj ľudí, zhŕňanie majetkov … Aký to opak oproti svedectvu a majetkovým pomerom Ježiša Krista …

 

Nie všetko z tzv. Starého zákona je klamstvo a hriech. Napríklad v Piatej knihe Mojžišovej, v 1017-18 čítame: „lebo Hospodin, váš Boh, je Bohom … ktorý nikoho neuprednostňuje a neprijíma úplatky; prisluhuje právo sirote i vdove, miluje cudzinca a dáva mu chlieb i odev. Preto milujte cudzinca, veď aj vy ste boli cudzincami v Egyptskej krajine“.

 

Preto, ak chcete spoznať pravdu, čítajte Evanjelium. To nie je Biblia! Nezahadzujte však celú Bibliu, tzv. Starý zákon,. Ale tie jej časti, ktoré sú proti Bohu, akého nám zjavil Ježiš Kristus, asi 97 percent, bez milosti a bez obáv hoďte do smetia.

 

Ježišovo Evanjelium je úplné. Nepotrebuje nič pridávať ani uberať. Nespájajte túto Radostnú zvesť so žiadnymi klamstvami. A vedzte, že existuje a bude existovať iba jeden Zákon. Zákon absolútny, večný, vykonateľný, jediný!

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

Sklamaní a nespokojní? Pozrite sa do zrkadla a nekňučte!

07.04.2024

Vraj pán Peter Pellegrini a jeho štáb strašili voličov vojnou a stavili kampaň na šírení strachu ako vhodnej motivácie voličov a urobili z pána Korčoka kandidáta vojny a vojnového štváča. Že oklamali takto voličov a preto pán Pellegrini vyhral. Nuž verím, že ste sklamaní, ale mýlite sa a klamete ako počas celej tejto kampane. Iba to nesmiete kvôli [...]

Dlhé diely / Karlova Ves /

Nepriateľ zelene v Karlovej vsi? Bratislavskú mestskú časť trápi poškodzovanie stromov

16.04.2024 16:46

Na neznámeho páchateľa, ktorý poškodzoval zdravé dreviny, upozorňovala mestská časť napríklad aj vlani v máji.

Salma

Nebránime Izrael, ale seba, tvrdia Jordánci po zostrelení iránskych dronov. Princezná Salma v tom prsty nemala

16.04.2024 16:33

Obrázky na sociálnych sieťach ukazujú kráľa Abdalláha ako zradcu s izraelskou vlajkou. A o jeho dcére, princeznej Salme, pilotke vzdušných síl, sa šíria dezinformácie, že zostrelila šesť iránskych bezpilotných lietadiel.

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 653385x
Priemerná čítanosť článkov: 2841x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy