Založ si blog

Zastavme ich bratia?

A koho? Tie hromy blesky? To znie revolučnejšie ako „poručíme větru, dešti“. Alebo niečo iné zastavíme? A už sme niečo zastavili?

 

Pravdaže si pamätáme, že platilo aj „zastavme sa, bratia“. Nuž nebola to práve hymnická výzva, ale považovalo sa to za neutrálnejšie. Akože postojme si, porozmýšľajme. Ale toto žralo nervy revolucionárom, ktorí chceli zastaviť „ich“, nie „sa“!

 

A mňa pre zmenu štve, že títo prekrucovači (aj jedni aj druhí) sa nepodpíšu, aby každý vedel kto sú a aby každý poznal čo sú zač.

 

Lebo Janko Matúška napísal skutočne hymnickú výzvu: „Zastaňme sa bratia“. Zastaňme sa, držme spolu, pomôžme si, pomôžme našej spoločnej veci. Ale práve toto nechcú odporcovia slovenskosti. Či už v podobe národnosti alebo štátnosti.

 

A tak prekrúcajú odkaz poeta, aby ukradli skutočne hymnickú výzvu tým, ktorým bola (a možno ešte stále je) určená. Ba aby ich zosmiešnili. Vkladajú im do hymny výzvy k „postávaniu“ či aby „poručili větru, dešti“.

 

Prekvapuje ma, že sila týchto odporcov slovenskosti je taká obrovská práve na Slovensku. Lebo toto prekrucovanie sa deje tu. Nie inde!

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 657456x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy