Založ si blog

EÚ potvrdila odchod Grécka z eurozóny

 

Práve včera (13.júla) uzavrela EÚ dohodu s Gréckom, ktorej výsledkom bude odchod Grécka z eurozóny. Inú možnosť Grécko v podstate ani nemá. To iba chamtivci stále chceli z Grécka vytĺcť ešte viac než sa dá.

 

Po včerajšku ale musí byť jasné všetkým, že spomínaným chamtivcom nikdy nešlo o pomoc Grécku či o jeho ekonomické reformovanie. Išlo im iba o nasýtenie vlastnej chamtivosti. Chamtivosti, ktorej neuspokojovanie už natoľko rozdráždilo jej nositeľov, že včera už bez hanby povedali Grékom, a nazvali to dohodou, dajte nám svoj majetok! Čakáme na to už takmer 20 rokov, posledných 5 už veľmi netrpezlivo, preto už neotáľajte a dávajte!

 

O nič iné nešlo v celom kolotoči zadlžovania Grékov. Zadlžovanie bolo podporované s cieľom dostať krajinu do stavu, keď už nebude schopná svoje záväzky splatiť a spadne do otroctva. A došlo k tomu už hodne dávno. Odvtedy sa iba hrá Európska komédia.

 

Poškodenie Grécka sa dialo nie iba pôžičkami Grécku, aj za premrštené úroky. Dialo sa tak aj tunelovaním gréckeho hospodárstva cez nadnárodné spoločnosti, či už priemyselné, obchodné či finančné. Dialo sa tak pomocou daňovej legislatívy EÚ, schvaľujúcej nekontrolované transfery kapitálu do cudzej krajiny. A transfery do daňových rajov, transfery do krajín poskytujúcich daňové prázdniny či úľavy.

 

Aby čitateľ nemal prílišné pochybnosti o tejto ceste k neokolonializmu, nech si spomenie na ochotu a okamžité ponuky Ukrajine od EÚ i MMF na finančnú pomoc. Pomoc, ktorá sa rozkradne a v lepšom prípade preje. Nič z tejto pomoci nepodporí hospodárstvo Ukrajiny. Iba Ukrajina „vylepší“ vlastnú legislatívu na úspešné implementovanie zámerov EÚ. A o to práve ide.

 

Aby o rok či o desať mohli aj Ukrajincom povedať: dajte sem svoj majetok! Ak ho dovtedy neodovzdajú dobrovoľne. Lebo Gréci dobrovoľne nechcú.

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 657666x
Priemerná čítanosť článkov: 2847x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy