Založ si blog

Milujte našu kultúru. Aj vy, Imigranti.

 

Problémy vzťahov medzi kultúrne odlišnými spoločenstvami sa v súčasnosti priam upevňujú a prechádzajú do zákonnosti. Každé spoločenstvo upevňuje u svojich členov presvedčenie, že práve ich kultúra je tá pravá a jediná správna. Dokonca môžeme pozorovať štátnu ochranu provokatérov, ktorí bezočivo urážajú kultúrne či náboženské cítenie iného spoločenstva. A ochranu tých, ktorí len pre vyvolanie spriazneného politického ohlasu strieľajú ľudí na námestiach hlavného mesta.

 

Ako je to u nás? Na strane jednej urážanie odborárskych hnutí ako komunistických spoločenstiev a na strane druhej zákonne povinné združovanie podnikateľov do profesných komôr. Vy, ktorí sa živíte prácou, vy sa nezdružujte, je to hanebné! My kapitalisti sa musíme, aby sme dohodli spoločnú politiku. No v prospech koho asi?

 

Okrádanie slabších, núdznych alebo intelektuálne menej zdatných rôznymi úžerníckymi službami, je tiež v súlade s kultúrnymi a mravnými hodnotami našej spoločnosti. Vy z iných kultúr, pridajte sa k nám. Možno budete okradnutí, ale možno budete úspešní zlodeji. U nás sa oboje cení.

 

Neplatenie za prácu či za dodávky tovaru a služieb dodávateľovi? Nuž iba v zmysle zákona! Neplatič nie je za to nijako zodpovedný. Ten predsa minul všetky utŕžené peniaze na dôležitejšie veci.

 

Neplatenie daní miliardármi? Dostali predsa daňové prázdniny! V zmysle zákona! Miliónové dotácie miliardárom? Opäť iba v zmysle zákona! Dávka v hmotnej núdzi? No to si musíš odmakať! Veď máš dosť času! A že nemáš ani na holý život? No načo. Veď za čo aj stojí taký život.

 

Prostitúcia či pornografia ako druh podnikania? Len v zmysle zákona! Všetci zainteresovaní na tomto podnikaní vytvárajú skutočné hodnoty nevyhnutné pre život. Vy, ktorí ste z iných kultúr, pridajte sa k nám a budete sa aj vy môcť takto zákonne zneucťovať a znevažovať. A nielen seba. Ak budete úspešní, môžete aj iných.

 

Korupcia na najvyšších spoločenských postoch? Nemá ju kto vyšetriť. Vraj hľadajú neskorumpovaného. Pridajte sa preto k nám. Ak máte na korupciu, všetko vybavíte. U nás môžete mať nielen svojho advokáta, ale aj svojho sudcu! Kde toto dostanete?

 

Láskavosť a pomoc núdznemu? My ani psíka bez nohy nenecháme na ulici, ale postaráme sa oňho. Aj mu dáme opatrovné pre neziskovú organizáciu, aj ho ukážeme v televízii. Že dieťa podobne zdravotne ohrozené je určené na potrat? Na eutanáziu? Že bezdomovca odoženieme, lebo smrdí takmer ako ten psík? Ale to predsa v záujme ešte väčšej kultúrnosti našej spoločnosti. Veď my aj vajíčko vtáka (najmä dravca) chránime pod trestom pokuty. Že človeka nie? „Nepleťte čo sem nepatrí!“

 

Nezamestnanosť? To je prirodzený jav! Takto vyzerá normálna spoločnosť! Predsa nezamestnaných potrebujeme, aby tí zamestnaní držali hubu a pracovali aj za tretinu toho čo si zaslúžia! Čím viac nezamestnaných, tým pracovitejší zamestnanci, ktorí sú ešte zamestnaní. No nie je to múdre? A že je tu práce „ako na kostole“? Cesty, rekonštrukcie stavieb, chodníky aspoň pre školákov,  bytová výstavba, energetický priemysel, vodohospodárstvo, ochrana životného prostredia, oddychové, zdravotné a rehabilitačné služby pre pracujúcich, kultúrne a športové vyžitie detí až seniorov… Nezamestnanosť udržíme stoj čo stoj! Jednoducho niet peňazí aby sa pracovalo!

 

Neviem koľkých z iných kultúr som touto argumentáciou presvedčil, aby si zamilovali tú našu, naše „hodnoty“, aby sa integrovali do našej spoločnosti. Sám mám ale zmiešané pocity. Najmä keď pomyslím na to, že toto ponúkame aj našej mládeži a jej vyhliadkam na život. Toto má byť život, o ktorý sa má mládež usilovať, pre získanie ktorého sa má namáhať prácou, štúdiom …

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643594x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy