Založ si blog

August 1968 na Ukrajine?

Nevyznám sa ani za mak v mocenských machináciách. Len sa čudujem, čo všetko dokážu predstavitelia ľudu v mene ľudu vykonať. Až je tento šokovaný.

Kedysi predstavitelia Československa pozvali na obranu štátu spojenecké vojska. Potom to ustavične popierali. Možno že ani nepozvali, len nechceli, aby sa prezradilo, že Veľký brat klame. Dnes už je to našťastie za nami. Alebo nie?

Počúvam správy, že predstavitelia Ukrajiny pozývajú cudzích žoldnierov na obranu Ukrajiny. Kaliňák: Žiadosťou Ukrajiny o policajtov sa budeme zaoberať – Pravda 21. 5. 2015.

A vynára sa mi paralela s ČSSR 1968. Kým však do ČSSR, prišli „pomáhať“ spojenecké armády, boli sme vtedy súčasťou Varšavskej zmluvy, Ukrajinskí predstavitelia sa obracajú so žiadosťami o vojenskú intervenciu na úplne cudzie mocnosti. Možno aj na nepriateľov Ukrajiny.

Rozumie tomu niekto? Mám si myslieť, že to v Auguste 1968 bolo správne? A mali by sme aj my vyjadriť spriaznenosť a nehynúcu podporu vtedajším iniciátorom? Lebo vtedy sme si mysleli aj hovorili, že sú to nepriateľskí kolaboranti.

Nevyprovokovaná vojna? Hanbím sa ja nechápavý!

24.07.2024

Áno, cítim sa byť zahanbený. Už 22. marca 2015 som uverejnil blog (link ďalej), v ktorom som vyzýval na korektnosť v správaní sa kolektívneho západu voči Rusku, lebo štuchanie do Ivana a Aľošu už raz dopadlo veľmi zle pre celú Európu. Pripomínal som, že ktorýsi tzv. „Európania“ sa nepoučili alebo zabudli na poučenie a svojím konaním opäť ženú [...]

Nie Slovenským záujmom!

12.07.2024

Prežívame čiastočne turbulentné obdobie, keď máme možnosť sledovať príživníkov rôznych politických smerov, rôznych politických, najmä osobných záujmov. Prežívame obdobie, o ktorom až nasledujúce generácie budú písať a uvažovať, čo všetko sme prehajdákali. Najväčšie huby či papule dnešných dní robia všetko preto, aby nepriateľstvo medzi [...]

Čas vodcov svorky

27.06.2024

V chotároch niekoľkých obcí v našom malom okrese sa zhromaždila neveľká svorka psov. Veľkých vlčiakov, miešancov, ale aj krpatých čivav. Svorku tvorili spočiatku najmohutnejšie psy. Všetci jedinci voči nej prechovávali radšej rešpekt. Prevažne nechcený, ale čo v takej situácii? Tri či štyri čivavy sa ku svorke pridali neskôr. Prišli o svojho pána [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 248
Celková čítanosť: 701258x
Priemerná čítanosť článkov: 2828x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy