Založ si blog

Slovenčina, reč sluhov?

 

 

Takže úľav na dani zo zisku sa zachcelo nenásytným! A to máme jednu z najnižších daní na svete. Lebo vraj budú investovať!  Už ani nebudú zamestnávať, budú iba investovať. Pokiaľ ide o zamestnanosť, nebudú vraj vyhadzovať ľudí z práce.

 

Nuž pozrime sa na tento manéver, ktorého jediným úmyslom je kamuflovať korupciu medzi nenásytnými.

 

Každý náklad, investičný či prevádzkový prechádza celý do nákladov firmy. V súčasnosti sú odpisové pravidlá stanovené tak, že drvivá väčšina strojno-technologických zariadení prejde do nákladov firmy v priebehu štyroch až šiestich rokov. To znamená, že v priebehu tých pár rokov, prenesie kapitalista všetky náklady investície do nákladov firmy. O celé tieto investície zníži zisk svojej firmy. Tak to káže zákon!

 

Takže akú úľavu chce ten hulvát nenásytný?

 

Legálne znižuje zisk o celé investície! Všetky investície má uhradené. Možno až preplatené. Tak čo ešte chce? Chce aby sme mu investície zaplatili niekoľkokrát? Lebo vie akých synov a dcéry máme „na čele“?

 

Alebo mu túto fintu poradili sami najlepší synovia tohto národa? Ktorí si takto už roky u tohto kapitalistu privyrábajú? A bez hanby tvrdia, že je to jediná možnosť? Pritom každý čo len trocha zdatný ekonóm vie, že práve dane nútia podnikateľa investovať, aby platil nižšie dane!! Lebo investíciami posilňuje a zväčšuje vlastný podnik a znižuje zisky.

 

Aj s tým nevyhadzovaním ľudí z práce to bude podobné. Škeriaci sa zástupca firmy bude vyhlasovať, že žiadnych pracovníkov nevyhodia, podobne škeriaci sa politik bude ubezpečovať národ, že mu zabezpečil spásu a personálna agentúra poskytujúca zamestnancov danej firme zníži počet agentúrnych pracovníkov o pätinu či viac. Aké dokonalé!

 

Zaráža ma aj iná skutočnosť. Účtovné pravidlá ovláda v našej spoločnosti niekoľko desiatok tisíc ľudí. Ako je možné, že si voči takejto sile, politici a kapitalisti dovoľujú také hulvátstvo? Naozaj majú pravdu tí čo hovoria, že slovenčina je reč sluhov? Lebo ako ináč dopadne každý, ktorého synovia po celom svete hľadajú, komu by sa zapredali?

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659151x
Priemerná čítanosť článkov: 2841x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy