Založ si blog

Konkurencia skončila, zabudnite. Súkromný komunizmus – na scénu!

Je nepotrebná! Zistili to politici i kapitalisti. Načo by bola konkurencia politikom? Aby museli pracovať čestne a nekradnúť? A kapitalistom? Aby si vzájomne znižovali zisky? Už len to!

 

V ére socializmu sme trpeli traumou, prečo nie je možná konkurencia ako na Západe. Veď by to bolo fajn. Odkryli by sa rezervy či nekvalita práce a pomohlo by to napredovaniu rôznych oblastí spoločenskej reprodukcie. Žiaľ, z akéhosi neznámeho dôvodu to možné nebolo.

 

Kedysi ale existovala, aj keď to mnohí netušili ani na Západe ani na Východe, konkurencia politicko-ekonomická, ktorá bola obrovskou hybnou silou svetového napredovania. A bola na prospech predajcom vlastnej pracovnej sily na oboch brehoch. Počas celej éry socializmu existovala na oboch stranách „ihriska dejín“ obava o stratu prestíže. Politicko-ekonomické tábory sa usilovali predstaviť sa v lepšom svetle stoj čo stoj. Či v produktivite práce, v ľudských právach, v zbraňových systémoch či v športe! Všetko jedno, vlastná prestíž bola úlohou dňa a dôkazom pokrokovosti politicko-ekonomického systému. A koľko dokazovaní si vypočuli fanúšikovia oboch táborov, že práve oni sa majú lepšie a práve ich sociálne istoty sú tie pravé. Či už je to práca, bývanie, štúdium, cestovanie alebo sloboda slova.

 

Pre politických lídrov jednotlivých táborov to bola hnusná práca, keď sa museli starať aj o spoločnosť, teda aj o iných, aby si to nerozmysleli, keď vycestujú za hranice alebo keď prídu k volebným urnám.

 

Dnes si môžu zhlboka vydýchnuť, konečne toto súperenie skončilo. Všetko je jednoduché a jasné. Žiadni konkurenti, už iba spojenci! Politickí lídri už nemajú konkurenciu a sú jednoducho úžasní! Že je vysoká nezamestnanosť? No veď je všade! Že je zle postarané o školstvo, zdravotníctvo či cesty? Predsa všade majú ten istý problém! Že existujú žobráci? Sú to neprispôsobiví jedinci! Že existujú bezdomovci? Môžu si za to sami! Jednoducho: „ináč to nejde“! Pozrite sa navôkol! Všade je to rovnaké. A to je jasný dôkaz, že lepšie sa robiť nedá!

 

A konečne sa politickí lídri môžu plne starať sami o seba! Teda rozoberaniu si prostriedkov štátneho rozpočtu. Už ich nemôže ohrozovať volič tým, že bude voliť niekoho iného! Kdeže! Veď koho aj? Všetci sú rovnakí a „všade sú tí istí“, zástupcovia kapitálu. Občas si vymenia posty, aby zrelaxovali.

 

A kapitalisti? Tí nepozorovane presadzujú svoje záujmy. Globálne automobilky, globálne banky, globálne obchodné reťazce, poisťovne, energetické komplexy, cementárne, burzy pre globálny výkup potravín, ropy, poľnohospodárskej pôdy … Aby si nebodaj nekonkurovali!

 

Za ten čas nimi dosadení a ovládaní politici im dláždia cestu. Zriaďujú smiešne protimonopolné úrady a smiešne úrady pre reguláciu sieťových odvetví, ktoré svojou existenciou iba klamú verejnosť, podporujú „strategické“ investície, poskytujú daňové úľavy a štátne stimuly pre najbohatších, vedú „spravodlivé“ vojny …, všetko s jediným cieľom, umožniť málopočetnej skupine oligarchov ovládnuť celé odvetvia svetového hospodárstva.

 

Politickí lídri vidia ďalej ako niekto, kto sa denne plahočí s problémom ako vyžiť od výplaty  do výplaty a budujú víziu „novej“ spoločnosti už desaťročia. Už desaťročia plnia to, za čo sú platení. Ono sa nehovorí a nepíše zbytočne, že veľkokapitalisti vytvorili politické strany aby mohli ovládať celú spoločnosť.

 

Preto všetky štáty potrebujú vysoké odvody, vysoké dane, vysoké príspevky do spoločných fondov, aby mohli spätne „prerozdeľovať“ tieto financie vo vlastnej réžii a splácať svoje dlhy oligarchom.

 

Je nutné zjednotiť celý kontinent (aj celý svet), pán veľkomožný, povedal s úklonom skorumpovaný a teda ambiciózny politik financujúcemu oligarchovi. Aby ulica prestala konečne tárať, že inde majú iné zamestnanecké práva, lepšiu ochranu zdravia, vyššiu životnú úroveň, nižšiu nezamestnanosť a čo ja viem čo ešte.

 

Áno, áno, prikývol financujúci bezodný oligarcha. Predložíme vám prieskumy verejnej mienky, ktoré budú vyzývať na ďalšie prehĺbenie integrácie, globalizácie a na nepotrebnosť ochrany „uličníkov“. Veď vy už viete čo s tým. Len nech vám neunikne, že to bude komunizmus, ibaže tentoraz súkromný ..!

 

 

 

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643545x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy