Založ si blog

Rozvod! A nezabudni na deti!

Neraz sa nestačím diviť, aké problematické je stanoviť – dohodnúť opateru detí rozvedenými rodičmi. Je to zložité aj pre skúseného sudcu a veľakrát má čo robiť, aby spor vôbec a zákonne uzavrel.

Nie som zástancom rozvodov, je to vec každej dvojice. Iba mi nejde do hlavy, ako si môže ktorákoľvek strana sporu, matka či otec, priať a žiadať výrok súdu v tom zmysle, že ten druhý sa môže stretávať s deťmi len ojedinele, len v určenom čase, niekedy najlepšie aby sa nestretával vôbec.

Čo je to za ľudí, čo je to za rodičov, ktorí v záujme uspokojenia svojej pomstychtivosti neváhajú pripravovať svoje vlastné deti o rodiča?! Osobne by som čakal, že každý z rodičov bude žiadať súd aby uložil tomu druhému povinnosť sa stretávať s deťmi aj naďalej a prispievať k ich výchove aj svojim osobným pričinením, svojou prítomnosťou, sedem dní v týždni! Aby deti mali istotu, že ich príbuzenstvo so svojimi rodičmi nikdy nebude zrušené a oni sa s nikým nerozvádzajú! Že ich rodič zostane navždy ich rodičom s právami aj povinnosťami! Že oni, deti, zostanú navždy deťmi svojich rodičov a vždy ich budú mať a vždy sa na nich budú môcť obracať, vždy sa k nim budú môcť utekať. S radosťami aj starosťami. Bez akýchkoľvek prekážok! Že o ich vzťahu nebude rozhodovať ani súd ani nik iný!

Chcelo by sa mi hromžiť na každého, kto by takto deťom chcel ubližovať. Ale čuduj sa svete, ubližovať im nechce nik vzdialený, ale jeden z ich rodičov … Rodičia, neobávate sa chvíle, keď sa vašim deťom „otvoria oči“ a opýtajú sa vás, prečo? Prečo ste z nich robili zajatcov svojej pomstychtivosti? Neobávate sa chvíle, keď vaše deti podľahnú vašej výchove a uveria tomu, že nepotrebujú druhého rodiča? Keď uveria tomu, že druhému rodičovi nemusia a nemajú pomáhať? Že sa s ním nemajú ani stretávať? Veď ako ďaleko je k tomu, aby zistili, že aj vy môžete byť ten druhý ..?

A rovnako to platí aj pre rodičov, ktorí sa ešte nedopracovali ani k sobášu …

Je to veľmi dôležité! Veď vieme, že takmer každé druhé manželstvo končí rozvodom. Aj detí s takouto skúsenosťou adekvátne tomu pribúda. Preto vy, ktorých pred rozvodom nezastaví ani Hana Hegerová a jej „Rozvod“, myslite na to, že rodičia a deti navždy zostanú rodičia a deti. To je večný zákon! Nie momentálne spoločenské zvyklosti či osobné nálady! Práve toto majte na pamäti vždy a možno sa pred rozvodový súd ani nedopracujete. Veď ste tak pekne pred časom začínali. Len si na to občas spolu zaspomínajte … A každý deň môže byť Valentína.

Príspevok zverejnený aj na blog.idnes.cz

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643627x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy