Založ si blog

Pýtal som sa expertov

Pýtal som sa vzdelaných, lebo od tých sa človek dozvie viac. Pýtal som sa preto marketingových machrov, PR (public relations) manažérov i hovorcov a expertov na reklamu: Čo by ste chceli pre svoj život, aby ste ho považovali za dobrý a úspešný?

 

Odpovedali mi takmer jednotne: Nič zvláštne. Úspešnú kariéru, pekný, moderný a pohodlný byt, prípadne dom, môže byť aj s bazénom, umne a účelne zariadený kvalitným nábytkom, nové auto, zdravú výživu, teda kvalitné potraviny, dobré oblečenie, aspoň dvakrát ročne dobrá dovolenka a spokojná rodina. To by stačilo. Niektorí doplnili otázku: Je to vari veľa?

 

Nuž pokojne im odpovedám: Nie, nie je to veľa. A ani nič na tom čo chcete nie je zlé. Práve naopak! Kto má dom či byt dobre zariadený, auto a zdravú výživu, je spokojný a šíri vôkol seba pokoj a optimizmus, bude zdravý a nebude zaťažovať zdravotníctvo, bude schopný aj iným pomáhať. A dovolenka? Tá len upevní to vyššie spomínané. Teda všetko naozaj správne a very fajn.

 

Poďme ale ďalej. Ten byt či dom s bazénom vám postavia stavbári, jednoducho murári, betonári či tesári. Zariadia ho nábytkári, stolári, ktorí nakúpia suroviny možno od lesných robotníkov, možno od pestovateľov. Auto vám vyrobia aj servisujú zruční remeselníci a benzín dodajú ťažiari a spracovatelia ropy. A zdravú výživu? Tú vám zabezpečia pastieri dobytka, dojiči, kŕmiči, traktoristi a kombajnisti, spracovatelia mäsa, mlieka a ostatných poľno plodín či pekári. Samí jednoduchí ľudia. Nie?

 

Teraz však chcem doplniť svoju prvú otázku. Keď chcete výsledky práce umu a rúk týchto jednoduchých ľudí, obyčajných robotníkov, aby váš život bol dobrý a úspešný, čo ponúkate vy im? Za to, čo chcete od nich? Čo dáte vy im? Čo vy urobíte pre nich?

 

Ale asi som sa pýtal nesprávne. Lebo všetci oslovení prestali byť zhovorčiví a nič mi nechceli povedať. Ale ja viem, že tí machri správnu odpoveď poznajú, iba mne ju nechceli prezradiť. A tak sa tu teraz trápim sám a premýšľam nad správnou odpoveďou …

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659637x
Priemerná čítanosť článkov: 2843x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy