Založ si blog

Chce Zelenský naozaj rakety dlhého doletu? (Kto tomu verí? )

 

 

Alebo iba vykonáva povinné cvičenie, ako vojnový zajatec, dúfajúci v zázrak? Lebo ono by to vyzeralo naozaj provokačne a svetová vojna by v tej chvíli začala, keby zaznela pravda. Keby priznali farbu a nahlas povedali:

 

„Zelenský, tu máš rakety a strieľaj do Ruska! Hlava nehlava! Aj zemepisné súradnice raketám dodáme. Jasné?!“

 

Lebo toto vojnoví štváči v skutočnosti chcú. Toto chceli od skončenia druhej svetovej a dynamiku nabrali po 1989-tom. Iba spolitizovaní zaslepenci to „nevidia“.

 

Zelenského s celou Ukrajinou dostali do situácie, keď pre nich neexistuje žiadne východisko. Iba poslušnosť voči diktátorovi, ktorý sa svojími „radami“ stal neobmedzeným vládcom a veriteľom nad celou Ukrajinou. Iba poslušnosť voči diktátorovi a veriteľovi, ktorý ich nalákal na pusté klamstvá a sľuby.

 

Lebo títo vojnoví štváči, nikdy neuvažovali a nepočítali s tým, že Ukrajina v tomto vojnovom besnení, ktoré začalo násilným prevratom, môže byť úspešná. Ak by nebodaj sa blížila k úspechu, potopia ju terajší jej spojenci. Lebo „úspech“ Ukrajiny by znamenal, že vznikne už nie rusofóbna, ale nová, geopolitická koalícia. Koalícia pozostávajúca z Ukrajiny, Ruska a zrejme aj Bieloruska. A pred touto koalíciou, viac ako 200 miliónovou mocnosťou, disponujúcou najúčinnejšími zbraňami, by sa ostatná Európa aj celé NATO dostali na kolená.

 

Nastal by čas účtovania, v ktorom by platili všetci tí, za ktorých Ukrajina bojovala. A platili by všetko, na čo by si nová koalícia spomenula. Ale toto vojnoví štváči nechcú, nikdy nechceli a nikdy toto nedovolia! Oni chcú iba v rámci rozširovania „demokracie“ zničiť Ukrajinu a spôsobiť čím viac škody Rusku. „Iba“ to! A budú za to sami seba vychvaľovať do nebies.

 

Preto Zelenského s čudovaním sa, mnohí považujú za nediplomatického drzaňa, priam sprosťáka, ktorý nevie, že má byť vďačný a ktorý nevie ako vďačnosť vyzerá. Aj touto etapou si Zelenský prešiel a bol náležite poučený.

 

Lenže nie je Zelenský „drzí a sprostý“ preto, že volá o pomoc? Že dúfa, že svet spozná, že nehovorí to čo chce? Ale to, čo musí?! Nie preto odmieta byť za to ešte aj vďačný?

 

Veď Ukrajina a Zelenský tie rakety potrebujú tak, ako potrebovali celú túto vojnu! Zelenský aj celá Ukrajina veľmi dobre vedia, že vojnové údery na Ukrajinu mohli a môžu vyzerať celkom ináč. Už aj prozápadní tlmočníci napísali, že Putin má trpezlivosť svätca.

 

Započúvajte sa pozorne do veľakrát opakovaných zvolaní Zelenského o túžbe po raketách, ktoré prinesú ďalšie údery na Ukrajinu. Naozaj toto chce?

 

Alebo títo vojnoví štváči, chcú pred svetom, ktorý s takou ľahkosťou až radosťou verí klamstvám a sebaklamstvám, skryť svoju pravú tvár a chcú vystupovať a vyzerať ako blahosklonní dobrodinci? Dobrodinci, ktorí pomáhajú Ukrajine a svetu dodávkou seba zničujúceho náradia, keď už Ukrajina a tento svet tak veľmi, tak úpenlivo a tak dlho o to prosia …

 

Švédsko už na Ukrajine?

06.09.2024

Pred asi týždňom ruské správy z frontu oznámili, že raketami zasiahli a zničili zhromaždisko žoldnierov v Poltave. Kamióny vraj odvážali celkom do 600 mŕtvych. Pred dvoma dňami (4.9.) sa v tlači objavili správy, že švédsky minister zahraničných vecí odstúpil z funkcie. Neuviedol dôvody, ale uviedol, že celkom odchádza z politiky a neostane ani [...]

Tu ide o predčasné voľby, nie o predsedu NR

29.08.2024

Už od marca je naša spoločnosť otravovaná politickým vydieračom, ktorého prínos pre stabilitu koalície je nulový. Najprv vyhlasoval že Pellegrini už raz zradil a urobí to znovu, vstúpil do prezidentskej kampane, aby predviedol svoju váhu, čo sa mu aj „podarilo“, a potom bez hanby vyzýval všetkých svojich dvoch voličov, aby volili Harabina. Nestačilo. Po [...]

To ONI (! ) chcú vymeniť obyvateľstvo Slovenska

21.08.2024

Tvrdia a aj priamo navádzajú vládu našej krajiny, že je potrebné až nutné, vytvoriť priestor pre zamestnávanie cudzincov. Cudzincov, lebo 150 tisíc pracovných miest, predpokladajme korektných pracovných miest, je neobsadených a ONI (!), ich nedokážu obsadiť domácimi uchádzačmi o prácu. Pritom máme stále okolo 160 tisíc nezamestnaných. Nehanbíme sa [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 254
Celková čítanosť: 722785x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy