Založ si blog

Ďaleko má táto vojna ku koncu

 

A dovtedy nebudú ani žiadne rokovania. Lebo denacifikácia, ako jeden z cieľov Špeciálnej vojenskej operácie dosiahnutá ešte nebola.

 

Ale to je iba vzdušná formulácia situácie. V skutočnosti to znamená, že operácia nesmie skončiť v stave, keď nažive sú tisíce či desaťtisíce nacistov, neonacistov, rusofóbov a ostatných nepriateľov, vojnových štváčov. Možno aj preto nebol Jevgenij Prigožin, ktorý požadoval rázne a definitívne údery na vojnového štváča, ktoré by urýchlili koniec vojny, vypočutý.

 

Lebo skončenie konfliktu v stave, že spomínané tisíce a desaťtisíce neonacistov zostanú nažive, by znamenalo, že na obdobie budúcich minimálne päťdesiat (50) rokov (!), budú v krajine existovať záškodníci a diverzanti, ktorí budú naďalej činní, budú naďalej spôsobovať ďalšie a ďalšie nepokoje, škody, priemyselnú sabotáž a diverziu a rozvrat hospodárstva a spoločnosti, vraždy nevinných a vyvolávať krízu stoj čo stoj, lebo ich úloha, úspešná vojna proti Rusku, splnená nebola!

 

Skončenie vojenskej operácie v tomto stave by bolo základom budúcej katastrofy, ktorá bola nachystaná už teraz. Preto mier musí počkať. Je mi ľúto, ale nevidím možnosť urobiť to „lepšie“.

 

Ale netrápi ma iba táto alternatíva. Ešte väčšie obavy mám z toho, že ideológiou a príslušnosťou k politickému krídlu zaslepení lodivodi EÚ, povedú Európu do situácie, že denacifikácia bude nutná aj na území EÚ! A to už bude „problém“, ktorý nebude riešiteľný sankciami či ignorovaním a bojkotom niektorých vysoko legitímnych predstaviteľov európskych krajín, lebo majú na vec iný názor než spomínaní bruselskí lodivodi.

 

Práve týmto ignorovaním oprávnených a legitímnych postojov predstaviteľov jednotlivých krajín, lídri EÚ dokazujú, že diktatúra nemajúca nič spoločné s demokraciou, im nie je vzdialená, ani cudzia. A čím drzejšie budú ich postoje voči niektorým vysoko legitímnym predstaviteľom tej istej Európy, rovnako drzé aj voči voličom týchto predstaviteľov, tým bližšie je k rozorvanosti Európy. Rozorvanosti, ktorej hĺbku dnes žiadni títo zaslepenci EÚ nedokážu ani len odhadnúť. Rovnako, ako nedokázali odhadnúť drzé a luhárske klamanie v Minských dohodách.

 

A nielen že sa obávam o budúcnosť nášho, najmenšieho kontinentu, ale som aj dosť plný hnevu. Lebo úloha denacifikácie suseda Ruska nebola nijako utajovaná. Práve naopak, bola jasne a veľmi dôrazne a zrozumiteľne formulovaná prezidentom Ruska. Ale slepci na piedestáloch EÚ si zrejme namýšľajú, že on iba blufuje. Už stokrát ste mohli vidieť, že nie! Že neblufuje! Ale ani to vám nestačí, ani vám to nič nehovorí.

 

Za mladších odo mňa so smútkom v srdci preto hovorím, žiaľ a škoda. Žiaľ za zničené ľudské životy, škoda premárnených príležitostí na mierový život.

 

A pripomínam všetkým, nielen mladším odo mňa, že každá vojna mala a má svoje príčiny! A tie príčiny uvidíte, keď sa pozriete politikom do tváre a pozriete sa dôkladne na ich skutky. A nedáte sa oklamať slovami, za ktoré svoje skutky skrývajú!!

Chce Zelenský naozaj rakety dlhého doletu? (Kto tomu verí? )

13.09.2024

Alebo iba vykonáva povinné cvičenie, ako vojnový zajatec, dúfajúci v zázrak? Lebo ono by to vyzeralo naozaj provokačne a svetová vojna by v tej chvíli začala, keby zaznela pravda. Keby priznali farbu a nahlas povedali: „Zelenský, tu máš rakety a strieľaj do Ruska! Hlava nehlava! Aj zemepisné súradnice raketám dodáme. Jasné?!“ Lebo toto vojnoví [...]

Švédsko už na Ukrajine?

06.09.2024

Pred asi týždňom ruské správy z frontu oznámili, že raketami zasiahli a zničili zhromaždisko žoldnierov v Poltave. Kamióny vraj odvážali celkom do 600 mŕtvych. Pred dvoma dňami (4.9.) sa v tlači objavili správy, že švédsky minister zahraničných vecí odstúpil z funkcie. Neuviedol dôvody, ale uviedol, že celkom odchádza z politiky a neostane ani [...]

Tu ide o predčasné voľby, nie o predsedu NR

29.08.2024

Už od marca je naša spoločnosť otravovaná politickým vydieračom, ktorého prínos pre stabilitu koalície je nulový. Najprv vyhlasoval že Pellegrini už raz zradil a urobí to znovu, vstúpil do prezidentskej kampane, aby predviedol svoju váhu, čo sa mu aj „podarilo“, a potom bez hanby vyzýval všetkých svojich dvoch voličov, aby volili Harabina. Nestačilo. Po [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 254
Celková čítanosť: 722782x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy