Založ si blog

Určme právo na minimálny počet dôchodkov

 

 

Vo všetkých moderných spoločnostiach narážame na otázku zabezpečenia dôchodkov pre budúcich dôchodcov. Opakovane sú spoločnosti predkladané prieskumy a konštatovania, podľa ktorých je nutné do dôchodkového systému zaviesť Druhý pilier. Takzvané šporenie si na dôchodok.

 

Za týmito riešeniami stoja vždy tie isté skupiny podnikateľov. Ich záujem o túto „pomoc“ budúcim dôchodcom je taký veľký, že neváhajú investovať obrovské finančné náklady na presvedčenie politikov, aby takýto systém zaviedli, a to najlepšie povinne pre všetkých.

 

Nikde vo svete tento nápad nepreukázal užitočnosť pre samotných dôchodcov.

 

Medzi riziká tohto nápadu treba pripočítať aj:

  • úmyselne nejasne stanovené pravidlá pre dôchodcovské správcovské spoločnosti ohľadom zhodnocovania úspor
  • nejasné pravidlá ohľadom výpočtu výšky dôchodku sporiteľa.

 

Ťažko je čeliť týmto snahám finančnej oligarchie, ale možnosti tu sú:

  • jednou z nich je záruka dobrovoľnosti vstupu do tohto systému a záruka možnosti ho opustiť. Opustiť ho a našporené zdroje previesť do piliera prvého
  • ďalšou, rozhodujúcou (!!) možnosťou je záruka obdržania počtu dôchodkov podľa počtu odpracovaných rokov.

 

To znamená, napríklad, že dôchodca, ktorý odpracoval štyridsať rokov, má nárok na minimálne štyridsať dôchodkov. Teda ak by takýto dôchodca zomrel skôr, na čo častokrát upriamujú propagáciu investori Druhého piliera, jeho pozostalí by dočerpali jeho dôchodok do tejto minimálnej úrovne.

 

Tieto limity spoločnosť stanoví po zrelej analýze a diskusií. A možno stanoví pravidlo, že dôchodca má nárok na dvojnásobný počet dôchodkov oproti počtu odpracovaných rokov.

 

Toto právo bude obdobne využiteľné aj pre dôchodcov, ktorí sa dôchodku nedožili.

 

Týmto spôsobom zaopatrenia dôchodku bude odňatý mimoriadne značný manévrovací priestor pre neodbytných investorov Druhého piliera, ktorých priority sú úplne iné než starostlivosť o dôchodcov.

Lebo v zmysle ustanovení Obchodného zákonníka, je zmyslom zriadenia podnikateľského subjektu, akým Druhý pilier je, je tvorba zisku!!

 

Dôjde tým aj k zníženiu nátlaku na „poddajných“ v skutočnosti „poddaných“ politikov, aby Druhý pilier zriadili.

výrazne sa zmenší aj bulvárny, rozumej neodborný, nátlak, na najzraniteľnejšie vrstvy spoločnosti, u ktorých sa predpokladá nedostatočná vedomosť o súvzťažných finančných procesoch a nedostatočná schopnosť obrany.

 

Pracujúci človek, aj jeho príbuzní, sa dozvie, že má nárok na počet vyplatených dôchodkov bez ohľadu na to, či sa ich dožije. A preto nemusí „šetriť“ v inom pilieri, či v inom „investične zázračnom“ projekte, aby sa k nejakým peniazom po odchode do dôchodku možno on, možno niekto iný, dostal.

 

Podporme preto schválenie minimálneho počtu dôchodkov, ktoré obdrží dôchodca, vzhľadom na počet odpracovaných rokov. Teda tú politickú stranu, ktorá takúto alternatívu zabezpečenia ponúkne.

 

A zmenšíme až zničíme priestor pre blúznenie a klamanie nepozorných pracujúcich všetkým príživníkom na dôchodcoch a zničíme priestor pre korupciu nečestných, necharakterných politikov a im oddaných prisluhovačov.

 

Zároveň prispejeme k získaniu stoviek až tisícov „pracujúcich“, ktorí produkčnej sfére dnes tak žalostne a veľmi chýbajú … Lebo žiadni poisťovací dôchodcovskí či iní investiční agenti potrební nebudú.

 

Viem, že práve im a ich priateľom sa tento blog páčiť nebude.

 

 

Chce Zelenský naozaj rakety dlhého doletu? (Kto tomu verí? )

13.09.2024

Alebo iba vykonáva povinné cvičenie, ako vojnový zajatec, dúfajúci v zázrak? Lebo ono by to vyzeralo naozaj provokačne a svetová vojna by v tej chvíli začala, keby zaznela pravda. Keby priznali farbu a nahlas povedali: „Zelenský, tu máš rakety a strieľaj do Ruska! Hlava nehlava! Aj zemepisné súradnice raketám dodáme. Jasné?!“ Lebo toto vojnoví [...]

Švédsko už na Ukrajine?

06.09.2024

Pred asi týždňom ruské správy z frontu oznámili, že raketami zasiahli a zničili zhromaždisko žoldnierov v Poltave. Kamióny vraj odvážali celkom do 600 mŕtvych. Pred dvoma dňami (4.9.) sa v tlači objavili správy, že švédsky minister zahraničných vecí odstúpil z funkcie. Neuviedol dôvody, ale uviedol, že celkom odchádza z politiky a neostane ani [...]

Tu ide o predčasné voľby, nie o predsedu NR

29.08.2024

Už od marca je naša spoločnosť otravovaná politickým vydieračom, ktorého prínos pre stabilitu koalície je nulový. Najprv vyhlasoval že Pellegrini už raz zradil a urobí to znovu, vstúpil do prezidentskej kampane, aby predviedol svoju váhu, čo sa mu aj „podarilo“, a potom bez hanby vyzýval všetkých svojich dvoch voličov, aby volili Harabina. Nestačilo. Po [...]

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 254
Celková čítanosť: 722367x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy