Založ si blog

EÚ potvrdila odchod Grécka z eurozóny

 

Práve včera (13.júla) uzavrela EÚ dohodu s Gréckom, ktorej výsledkom bude odchod Grécka z eurozóny. Inú možnosť Grécko v podstate ani nemá. To iba chamtivci stále chceli z Grécka vytĺcť ešte viac než sa dá.

 

Po včerajšku ale musí byť jasné všetkým, že spomínaným chamtivcom nikdy nešlo o pomoc Grécku či o jeho ekonomické reformovanie. Išlo im iba o nasýtenie vlastnej chamtivosti. Chamtivosti, ktorej neuspokojovanie už natoľko rozdráždilo jej nositeľov, že včera už bez hanby povedali Grékom, a nazvali to dohodou, dajte nám svoj majetok! Čakáme na to už takmer 20 rokov, posledných 5 už veľmi netrpezlivo, preto už neotáľajte a dávajte!

 

O nič iné nešlo v celom kolotoči zadlžovania Grékov. Zadlžovanie bolo podporované s cieľom dostať krajinu do stavu, keď už nebude schopná svoje záväzky splatiť a spadne do otroctva. A došlo k tomu už hodne dávno. Odvtedy sa iba hrá Európska komédia.

 

Poškodenie Grécka sa dialo nie iba pôžičkami Grécku, aj za premrštené úroky. Dialo sa tak aj tunelovaním gréckeho hospodárstva cez nadnárodné spoločnosti, či už priemyselné, obchodné či finančné. Dialo sa tak pomocou daňovej legislatívy EÚ, schvaľujúcej nekontrolované transfery kapitálu do cudzej krajiny. A transfery do daňových rajov, transfery do krajín poskytujúcich daňové prázdniny či úľavy.

 

Aby čitateľ nemal prílišné pochybnosti o tejto ceste k neokolonializmu, nech si spomenie na ochotu a okamžité ponuky Ukrajine od EÚ i MMF na finančnú pomoc. Pomoc, ktorá sa rozkradne a v lepšom prípade preje. Nič z tejto pomoci nepodporí hospodárstvo Ukrajiny. Iba Ukrajina „vylepší“ vlastnú legislatívu na úspešné implementovanie zámerov EÚ. A o to práve ide.

 

Aby o rok či o desať mohli aj Ukrajincom povedať: dajte sem svoj majetok! Ak ho dovtedy neodovzdajú dobrovoľne. Lebo Gréci dobrovoľne nechcú.

Rozdeľte EÚ aj RTVS! Poslanci aj voliči!

07.06.2024

Nie, nie som zástancom rozbíjania či ničenia čohokoľvek. Ale v týchto konkrétnych príkladoch je to žiadúce, až nevyhnutné. Ustanovením jednej, zároveň ako jedinej možnej Únie sme sa všetci, voliči aj politici dostali do neslobodnej, nedemokratickej situácie. Podobne tomu bolo, keď názor Moskvy bol jediný správny a iný bol neakceptovateľný. [...]

Otázka ideológie alebo geopolitickej túžby?

06.06.2024

Predchádzajúci môj blog, na pravda.blog.sk zo včerajška, nie je dostupný pre čitateľa. Ak tento otvoríte, mali by ste nájsť aj ten nedostupný. Na inom portáli však každému čitateľovi dostupný je, bez obmedzení Môžem sa iba pýtať: Je to dôsledok ideologickej orientácie pravdy alebo aj geopolitickej túžby?

Zložte ideologické okuliare a spoznáte svojich nepriateľov, Ukrajinci. Снимите идеологические очки и вы узнаете своих врагов, Украинцы.

05.06.2024

Ubezpečujú vás, že sláva Ukrajine a herojim sláva. Vás označujú za herojiv a ženú vás do rusofóbie a následne do vzájomného zabíjania sa. Prečo? Они вас уверяют, что слава Украине и слава героим. Они навешивают на вас ярлык героя и доводят до русофобии, а затем и до [...]

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 243
Celková čítanosť: 686302x
Priemerná čítanosť článkov: 2824x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy