Založ si blog

Neodháňajte si deti

 

Dnes je priam správne, aby mladí ľudia cestovali do zahraničia na skúsenosti. Pracovné či jazykové. Áno, vždy pod týmto či podobným heslom sa tak deje. Možno sa mi ľahšie chápe odvaha mladého, dospelého muža, schopného ubrániť seba či svoje práva, ktorý sa vydá na takéto skúsenosti. Avšak, ani každý muž nie je schopný sa o seba v cudzom prostredí dobre postarať. A čo taká krehká dievčina?

 

Veľakrát sa pri počúvaní týchto novodobo „nutných“ skúseností zamýšľam nad tým, či tieto deti vôbec chcú ísť do sveta, alebo len robia propagande po vôli. Možno ich nemá kto zastaviť a povedať im, kam by si šiel – kam by si šla. Riešme doma to čo potrebuješ. Lebo čo chceš získať v cudzine? Robiť otroka? Slúžku? Alebo niečo horšie? Lebo takých dnes tam hľadajú.

 

Mnohí rodičia ani netušia kam ich detí idú. Len im nahlúplo „držia palce“ a želajú úspech. A pritom ich syn, ich dcéra, ktorú si v iných končinách sveta chránia ako poklad (a dobre robia), odchádza možno do brlohu najhorších spomedzi zlých. Do brlohu, v ktorom len špekulujú ako ich všestranne zneužiť a zarobiť na nich.

 

Kladiem si otázku, čo sú to za rodičia? Ako môžu týchto mladých, ľahko zraniteľných ľudí, posielať do prostredia ktoré nepoznajú, v ktorom nemajú nikoho známeho či ináč blízkeho, na koho sa môžu plne spoľahnúť? Nezmenili sa práve rodičia? A nerobia deti len to, čo ich rodičia schvaľujú?

 

Títo rodičia nie sú súci sa zamyslieť ani nad takouto jednoduchou skutočnosťou, že iba naše deti, či deti z podobnej „chudoby“, potrebujú zahraničné skúsenosti. Ako to, že ich nekvári otázka, prečo deti zo „správneho“ zahraničia nepotrebujú rovnaké skúsenosti ako naše? To naši rodičia ani toľko nevidia?

 

Alebo si myslia, že jedinou cestou je odovzdanie sa osudu, ktorého opraty držia nenásytní príživníci? To nemajú silu sa vzoprieť tomuto trendu? Pritom im žiadna strata nehrozí. Že ich dieťa bude mať možno o pár korún (ten lepší prípad) menej? Veď oni budú mať syna či dcéru! Vari to nie je viac? A to im nebude chýbať?

 

Preto viac odvahy rodičia! A ostrejší zrak a bystrejší um. Aby ste rozoznali užitočné od nepotrebného, perspektívne od strateného. A viac súdržnosti! Lebo žiaden rodič to sám nezvládne. Otvorené oči a viac odvahy musíme prejaviť všetci. A spolu s deťmi budovať budúcnosť doma a na svojom.

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659586x
Priemerná čítanosť článkov: 2843x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy