Založ si blog

A agresivita žiakov bude na minime.

 

Všetci si snáď uvedomujeme aké rušivé momenty agresívne správanie žiaka spôsobuje a ako narúša prácu školy i samotnú prípravu ostatných žiakov. Zachytil som správu o príprave stoviek odborníkov, ktorí nastúpia do školstva s cieľom napomáhať odstráneniu agresivity žiakov, ktorej je čím ďalej viac. Neviem si však predstaviť nič zákonné (vďaka stavu zákonnosti), čo bude môcť taký odborník urobiť, ak sa žiak rozhodne svoju agresivitu ventilovať. Voči učiteľom či spolužiakom. Preto sa mi chce povedať, že všetky náklady vynaložené na prípravu aj uplatnenie spomínaných odborníkov sú peniaze hodené do kanála. Pritom riešenie je také jednoduché.

 

Stačí, aby Školská rada, zbavila agresívneho žiaka povinnosti navštevovať školu. Na základe takéhoto rozhodnutia bude žiak oslobodený od povinnosti denne navštevovať školu a dostaví sa iba dvakrát, nanajvýš štyrikrát ročne, na preskúšanie. Len po dohode s určeným zástupcom školy. A pripravovať sa bude doma či kde sa mu zachce. Je to vec jeho rodičov, či zákonných zástupcov. Naša legislatíva takúto formu prípravy pozná.

 

Takéto riešenie nebude trestom. Bude len reakciou školy na psycho-sociálne postoje daného žiaka, jeho správanie a možno aj jeho potreby a potreby jeho rodiny. Možno mu prostredie školy nevyhovuje.

 

Samozrejme, škole neslobodno v dôsledku takéhoto rozhodnutia krátiť finančné príspevky na jej prevádzku. To by viedlo k neriešeniu problému. Ani takémuto žiakovi neslobodno krátiť žiadne pôžitky jemu určené. Či už ide o rodinné prídavky alebo akékoľvek iné podpory, na ktoré tento žiak má nárok. Chceme riešiť agresivitu, nie iné súvislosti.

 

A vlastnú agresivitu si títo agresívni jedinci budú môcť ventilovať hoci aj bez prestania u tých, ktorí za ich výchovu sú zodpovední. Lebo nájdu sa aj rodičia, ktorí túto formu „asertivity“ vlastných detí podporujú. Tak nech ju majú. Doma.

 

A v škole budú žiaci, ktorí sú primerane svojmu veku vychovaní a uvedomujú si, na čo do školy prišli. A všetci v škole sa budú môcť plne venovať svojmu poslaniu, svojim úlohám. Bez potreby ďalších špeciálnych odborníkov, pripravovanými ďalšími neviem akými odborníkmi. Vari učitelia nie sú odborníci pre školstvo?

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659816x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy