Aj v čase MDŽ rozdiely v platoch mužov a žien?

8. marca 2024, durilamichal, Spoločnosť

 

Je pre mňa dávno a stále zaostalosťou prekypujúce tvrdenie, že rozdiely v zárobkoch mužov a žien sú stále veľké a dosahujú rozdiel … xx,x %. Nuž tupé a primitívne.

 

Tupé, lebo „odborníci“, ktorí tvorbou tupej štatistiky vnášajú do spoločnosti vlastnú túžbu o budovanie nedorozumenia medzi mužskou a ženskou populáciou a preto, že len tupci (pre Agresívne Slovensko tupela) sa dajú zvábiť touto tuposťou a podujmú sa ju „riešiť“.

 

Tupé, lebo „odborníci“ odmietajú predstaviť porovnanie v platoch rovnakých pracovných pozícií, rozdiely v rovnakej práci, ale uchyľujú sa (úchyláci) k zjednodušeným, štatistickej vede neprijateľným zjednodušeniam „globálnej moderny“.

 

Ak by tu existovala, a nielen tu, ale aj za hranicami našej krajiny, snaha o zistenie pravdy či aspoň objektívnej reality, tak by vykonali štatistické zisťovanie a porovnanie týchto kategórií na rovnakých či vyrovnaných pracovných pozíciách. Alebo, keby chceli byť slušnejší, tak by do svojich výstupov zaviedli nekompromisne danosť, že výsledok ich skúmania nerozlišuje a nepostihuje rôznosť povolaní ani pracovných pozícií existujúcich v národnom hospodárstve ani rôznosť obsadenosti týchto pozícií mužskou či ženskou populáciou. Ale na to títo dnešní „odborníci“ nikdy nedorastú. Dorastú, a možno už aj dorástli, na schopnosť podnecovať vyčlenenie finančných prostriedkov štátneho rozpočtu na „riešenie danej, veľmi vážnej problematiky“ a zároveň sa uchádzať o ich pridelenie práve im.

 

Ak by mali aspoň trochu v hlavách, tak by uviedli napríklad porovnania medzi lekármi – lekárkami tej istej atestácie, porovnanie medzi mužmi ženami na rovnakej pásovej či individuálnej práci, porovnanie jednej pracovnej pozície v najširšom rozsahu zamestnaní, napr. účtovník – účtovníčka, daňový poradca – poradkyňa, predavač – predavačka v danom reťazci, spracovateľ(ka) reklamácií v Amazone sk, alebo tí „oddanejší“ vede by sa opreli o porovnanie rozdielov v platoch pánov poslancov – poslankýň nášho parlamentu, či členov vlády – ministrov a ministeriek, referentov(tiek) špecialistov. Ale to nečakajme, lebo by sa ukázalo, že problém neexistuje. Existujú iba príživníci tohto razenia.

 

Prečo primitívne? Preto, že určité platové rozdiely sú v múdrej spoločnosti motivované snahou spoločnosti, poskytnúť jednotlivcom aj menej náročné práce. V múdrej spoločnosti ľudia vnímajú, že nie všetci majú rovnaké fyzické schopnosti či intelektuálne vlohy. V múdrej spoločnosti všetci ľudia vnímajú rozdiel v práci baníka, stavebného robotníka, učiteľky, sekretárky, závozníka, robotníka v živočíšnej výrobe, korešpondentky, huslistu atd. V múdrej spoločnosti existuje aj možnosť, zmeniť prácu a vybrať si tú lepšie platenú či menej náročnú.

 

V múdrej spoločnosti mladí muži neprotestujú a nebúria sa, že sú to „práve oni“, kto musí oželieť na dlhší čas kariéru a pripravovať sa so zbraňou v ruke na obranu svojej vlasti. V múdrej spoločnosti mladé ženy neprotestujú a nesťažujú sa, že „práve ony“ musia privádzať na svet nový život a že práve ony časom stráveným na materskej „dovolenke“ prichádzajú o kariérny rast a spoločensky výhodnejší status. Áno, v múdrej spoločnosti.

 

Ak sa naša spoločnosť dá naďalej zamestnávať tuposťami a primitívnosťami, ktoré nám servírujú neužitoční príživníci a vykradnuté média, som si istý, že nadíde aj čas, keď prídu noví príživníci s požiadavkou vyčlenenie prostriedkov na riešenie problému západu Slovenska, ktoré je postihované sústavne sa opakujúcim problémom neskoršieho východu slnka oproti východu Slovenska, čím dochádza k nevyrovnanému a nevyváženému stavu nástupu hospodárskej činnosti v tejto oblasti a skutočnému ukracovaniu hospodárskych prínosov a …..

 

Aby ale spoločenský tlak bol patrične výrazný a dôležitý, iná partia príživníkov príde s požiadavkou vyčlenia prostriedkov na riešenie problému východu Slovenska, ktoré je sústavne postihované neustále sa opakujúcim problémom skoršieho západu slnka oproti západu Slovenska, čím dochádza k …….

 

Záverom chcem poznamenať, pre ostatných interesujúcich sa, že v našej spoločnosti existujú rozdiely nielen v mzdách medzi mužmi a ženami, ale dokonca, čo je priam nehorázne, existujú aj rozdiely medzi platmi mužov samotných! Ani samotní muži nemajú rovnaké platy!! Predstavte si to!!  A platové rozdiely medzi nimi sú aj priepastné!! No chytá ma hrôza!! Kedy toto začnú riešiť??