Odstrániť plynovod Nord Stream 2 ?

26. augusta 2022, durilamichal, Ekonomika Politika

 

Poľský prezident Duda vyzval na odstránenie plynovodu Nord Stream 2

 

Poľsko spolu s ďalšími krajinami východnej Európy už dlhší čas kritizuje tento spoločný projekt Ruska a Nemecka, ktorý podľa nich upevňuje moc Kremľa nad Európou a ohrozuje bezpečnosť celého kontinentu

Poľský prezident Andrzej Duda počas návštevy Kyjeva vyzval na odstránenie plynovodu Nord Stream 2 v Baltskom mori medzi Ruskom a Nemeckom. Uviedol to na rokovaní tzv. Krymskej platformy.

https://www.trend.sk/spravy/polsky-prezident-duda-vyzval-odstranenie-plynovodu-nord-stream-2?itm_brand=trend&itm_template=other&itm_modul=topic-articles&itm_position=1

 

Neviem, ale predpokladám, že poľského prezidenta upozornili jeho bruselskí súdruhovia, že Poľskom vedie plynovod Jamal, ktorý už veľmi dávno je rovnakou hrozbou, ba možno väčšou  ako Nord Stream 2, aby odstránil tento. A nemusí si od nikoho pýtať súhlas. A mohol to urobiť už dávno.

Lebo ak to neurobí, budú ho všetci triezvi považovať za kriváka či hnusného štváča proti pokoju, proti životu a proti spolupráci v Európe. Za rovnakého ako všetkých, kvôli ktorým vznikajú vo svete nepokoje a všetky vojny.  A neviem či práve toto chce ..?

Plynovod Jamal: https://www.kurzy.cz/komodity/plynovod-jamal/