Keď spodina sa derie hore

28. júna 2022, durilamichal, Politika Spoločnosť

 

Kedysi bežala vo vysielaniach relácia Najslabší z kola von, keď samotní súťažiaci hlasovaním potvrdili stav súťaže a poslali najslabšieho z kola von. Vysielanie relácie však skončilo obrovskou hanbou, keď neschopná spodina pochopila, že pôjde z kola von a tak sa spojila a hlasovaním poslala z kola von toho najschopnejšieho, toho najzdatnejšieho.

 

Blamáž, ukazujúca ako sa spodina prediera na vrchol bola taká zahanbujúca, že kandidát na prezidenta a neskorší prezident, pán Václav Klaus, po jednej z neúspešných volieb v parlamente povedal, že nedopustí, aby sa tu (vo voľbe prezidenta) zopakovalo to primitívne, najlepší z kola von. Vydržal, odolal a stal sa prezidentom štátu. Nie každý však má jeho výdrž a jeho odhodlanie.

 

Dnes môžeme pozorovať čosi podobné. Lúzeri sa spájajú, vykrikujú o svojej jednote, ktorá má byť náhradou pravdy a rozumu a osočujú najschopnejšieho. Chcú ho dostať stoj čo stoj z kola von. Zverejňujú podvrhnuté klamstvá, a na ich základe osočujú iných. A nehanbia sa! Sú v tom doma.

 

Kedysi to bolo na záberoch železničnej stanice, dnes je to nákupné centrum. Centrum, pri ktorom neparkovalo žiadne auto, pri ktorom po výbuchu boli iba uniformovaní muži, hasiči, vojaci, záchranári, „vojenskí spravodajcovia“ … Žiadne ženy, žiadne deti. Nuž čo. To bolo také nákupné centrum.

 

A jeden protagonista tej spodiny natočil zábery z vnútra centra, kde ukázal stojace regály plné neporozbíjaných fliaš …

 

https://www.1tv.ru/news/issue/2022-06-28/12:00#1

od 3:00 min.