Výberoví maturanti

15. marca 2022, durilamichal, Politika Spoločnosť

 

Tak sa dozvedáme, že slovač zákonodarná sa rozhodla zachrániť maturantov, ktorí nechcú maturovať vysokoškolským štipendiom. Štipendiom im aj vysokým školám, ktoré takýchto lúmenov nevyrazia. Alebo, aby ich nevyrazili. Akoby na hanbu sveta, vysoké školy potrebujú priplácať za to, že sú ochotné vzdelávať tých najlepších a že ich nevyrazia! Veľmi zahanbujúce.

 

Dozvedáme sa, že slovač nepotrebuje motivovať úspešných absolventov vysokých škôl, aby po skončení školy ostali pracovať na Slovensku, aj tých ktorí vyštudovali v zahraničí, napríklad lekári, informatici, zdravotné sestry, možno aj v konkrétnej lokalite, možno vo vyštudovanej odbornosti, napríklad učitelia. Nie toto slovač nepotrebuje, podľa rozumu víťazov volieb.

 

Podľa nich je asi dôležitejšie, aby takíto maturanti nešli robiť hanbu na zahraničné vysoké školy. Najmä synovci, netere, kamaráti kamarátov, synovia a dcéry a všetka lajdač. Preto prostredníctvom 1 400 bakalárskych štipendií chcú sanovať a nahradiť tisícky chýbajúcich inžinierov, doktorov či magistrov. To je trefa!

 

No asi sa tohto roku urodilo hojne nevzdelanosti. Tak posunieme na VŠ tých, ktorí si netrúfli maturovať, ktorí oficiálne prostredníctvom svojich pionierskych predstaviteľov žiadali zastaviť preverovanie vedomostí. To bude o pár rokov žatva! Akoby to pochádzalo z hlavy nejakého plagiátora.