Vojna zatiaľ nebude. Ešte aspoň mesiac.

26. januára 2022, durilamichal, Politika Spoločnosť

 

 

Šéf Kyjevského režimu včera (25.1.22) chlácholil obyvateľov Ukrajiny, aby sa neobávali ruského útoku a nestrácali odhodlanie. Lebo ruská armáda ešte nie je dostatočne pripravená a ešte nevytvorila bojové zostavy.

 

Čo to znamená? No znamená to asi toľko, že Ukrajina stále ešte nenašla odvahu a nie je pripravená zaútočiť na svoje, východné ukrajinské oblasti, na Kyjevskému režimu vzpierajúce sa neuznané republiky Donecko a Luhansko, že Ukrajina stále ešte nenašla odvahu zaútočiť a začať zabíjať Ukrajincov. Aj keď ju do toho vonkajšie mocnosti tlačia, budú tlačiť a „v pevnej jednote podporovať“. Takže ruská armáda ešte nie je pripravená  …

 

Asi musia najprv prebrať dodávky zbraní určených na podporu „diplomatických riešení“, možno sa budú musieť naučiť s nimi narábať, zistiť ich taktické a bojové určenie, rozmiestniť ich a prideliť vojakom, ktorí neprebehnú na ruskú stranu, atd. atd. To chvíľu potrvá.

 

Pravdaže ruskí zástanci východných Ukrajincov len tak neodídu a budú naďalej byvakovať na svojom a vyčkávať obďaleč na vývoj situácie. Takže „na východe bude zatiaľ nič nové“.

 

Ale! Keďže Západ sa rozhodol na papierové požiadavky a návrhy Ruska odpovedať nabíjaním kanónov, bude tento počin významný až rozhodujúci, ba možno zničujúci, pre budúcnosť. Pre budúcnosť slepcov, ktorí odmietajú vidieť pravdu,  pre budúcnosť hluchých, ktorí odmietajú počuť pravdu, pre zákerných a sprostých, ktorí odmietajú rozumieť slovám a žiaľ, aj pre ostatných, ktorí sa stali politickou korisťou týchto slepých, hluchých a zákerných sprostých „lodivodov“. Teda pre nás všetkých.

 

Asi budeme svedkami rozmiestňovania najmodernejších a najúčinnejších zbraní do palebných postavení. Nielen na pevnine, ale aj v moriach a oceánoch a možno aj vo vzduchu. A možno sa dočkáme aj výziev: rýchlo ešte aspoň raz objímte a pobozkajte svoje deti.

 

Lebo z toho, čo spôsobili naši „obrancovia svetového mieru“ v Afganistáne, v Iraku, v Sýrii … sme sa nepoučili. Ani Ukrajinci.