Medvede, kontajnery a príživníci

31. augusta 2021, durilamichal, Politika Spoločnosť

 

 

Ťažko sa mi púšťa do takto kadejakým truľom moderovanej témy, ale už je toho blúznenia naozaj nadmieru.

 

Medveď z vlastného popudu nevyhľadáva ľudské obydlia. Vyhýba sa im. Je to zver a takto sa správa a bude správať, kým bude príroda prírodou. To, že je možné ho stretnúť v blízkosti ľudských obydlí signalizuje, že v prírode čosi nefunguje. Áno, čosi nefunguje.

 

Najskôr je to nedostatok potravy. Nakoniec tú hľadá pri ľudských obydliach. Nič iné. Z čoho pramení nedostatok potravy je možné zistiť. Snáď máme aj rozumných odborníkov. Či už je to nedostatkom revírov pre medvede, lebo každý jedinec si svoj revír chráni a slabšieho vyženie, alebo je to nedostatkom „úrody“ prirodzenej potravy (áno, medveď je všežravec) vplyvom klimatickej situácie, alebo je to zberom plodov medvedej potravy človekom. Každopádne, je to nedostatok potravy. A toto treba odstrániť!

 

Medveď sa aj vo chvíľach hladu vyhýba ľudským obydliam a preto ich navštevuje po zotmení a za tmy, kedy mu zvierací inštinkt radí, že je ťažšie spozorovateľný. Robí čo je v jeho silách, snaží sa, ale hlad tiež urobí svoje. Možno onedlho príde aj „pred záverečnou“.

 

Táranie o nezabezpečených odpadkových kontajneroch je len vysvedčením hlupákov, bláznov a príživníkov na „organizovaní“ ekológie a ochrany prírody. Tí ministerskí hlupáci, hlupáci rôznych združení a poskokovia najväčšieho medveďa, opakujú do omrzenia sprostosť o nezabezpečených kontajneroch. Pritom celkom zabudli, že musia tomu medveďovi oznámiť, že kontajner je uzamknutý, že ho neotvorí.

 

Lebo ten medveď nevie, že kontajner je zamknutý! Treba mu to oznámiť! Lebo jeho vynikajúci čuch v spolupráci s hladom ho naviguje, že v dosahu kilometrov potrava je. Aj stokrát uzamknutá, ale je a on ju cíti a vie, že tam je. Žiadne zamykanie nepomôže! Ani desaťnásobné. Stále ju bude cítiť. A kým bude hladný, pôjde za ňou.

 

Kým tomu medveďovi neoznámite, blázni (a častokrát aj moderátori), že kontajner je zamknutý, vždy príde. A dajte si to od toho medveďa podpísať, aby ste mali čím mávať na obhajobu svojho platu. Blázni a príživníci.