Pandémia? Manipulácia? Hovorte pravdu!

2. novembra 2020, durilamichal, Ekonomika Spoločnosť

 

 

Slovensko má za sebou „hor sa“ organizovaný víkend s pomerne veľkým štatistickým obsahom. Jeden hovorí, že tieto testy sú nevhodné a druhý, že žiadna pandémia tu nie je. Preto takýto spôsob testovania je nelogický. Ale:

 

Doterajšie vykazovanie infikovanosti je mimoriadne povrchné. Je až podozrivé, že rovnaké využíva celý vyspelý svet a nikomu to nevadí. Dokonca ani nikomu z pandemických či krízových štábov. Na základe povrchnej štatistiky prijímajú závažné a záväzné rozhodnutia, o ktorých sa domnievajú, že sú odborné. No čudné.

 

Z tejto štatistiky sa nedozvedáme nič o tom, kto boli testované osoby. Napríklad, ak sa testujú zdraví športovci, funkcionári klubov a organizačné štáby športových zápolení, budú výsledky testov negatívne. A títo športovci sa testujú aj dvakrát týždenne z dôvodu pravidiel.

 

Na druhej strane, ak testované osoby boli vysoko podozrivé z dôvodu kontaktov a prostredia v ktorom sa pohybujú, v ktorom žijú, budú výsledky diametrálne odlišné. Podobne, ak boli každé tri štyri dni testované osoby už pozitívni či chorí pacienti, v nádeji či túžbe či sú už konečne negatívni.

 

A tak sa výsledky testov môžu a aj naozaj diametrálne rozchádzajú. Od necelého pol percenta do vyše dvadsiatich percent. A uznajme, že pri vyše štyridsať násobnej „odchýlke“ čosi nie je v poriadku.

 

Pán Matovič sa zubami nechtami bude držať víťazstva. Nie je jasné akého, ale víťazstvo je víťazstvo. Či už nad neprajníkmi či nad politickými odporcami. Či to bude víťazstvo v počte testovaných, či víťazstvo v presnosti odhadov, ktoré očakávali, iba to pred akciou neprezradili.

 

Avšak, je dosť možné, že „Matovič a spol.“ dosiahli aj skutočné víťazstvo. Víťazstvo, ktoré nie je žiadúce, ktoré bude treba umlčať. O čo ide?

 

Výsledky celoplošného testu dokázali, že je nutné rozkryť štatistiku. Je neprípustné, aby k riadeniu štátu dochádzalo na základe takých pochybných dát. Či už z celoplošného či z „výberového“ testovania. Je neprijateľné, aby v spoločnosti boli šírené nepravdy takéhoto druhu. Nepravdy s dopadom na osobnú slobodu jednotlivca, či priam na ľudské práva!

 

Vyvoláva to dojem,  že testovanie môže byť organizované s úmyslom vykresliť obrovské riziká a zabezpečiť predaj testovacích prípravkov a predaj vakcín. Dojem, že je možné „zabezpečiť“ infikovanosť obyvateľstva presahujúcu dvadsať percent, čo je takmer nepredstaviteľné riziko. Dojem, že testovanie je nevyhnutné a treba „testovať a testovať“! A kupovať a kupovať.  Testy, vakcíny, všetok ďalší materiál!

 

A vlády či mestá kupujú nelogické množstva testov. Niektoré vlády, vrátane európskej, už záväzne, zmluvne objednávajú milióny vakcín, ktoré ešte nie sú vyvinuté. A zvyšujú strašenie rizikom postaveným na poblúdených číslach a hľadajú a hľadajú, čím by ešte obmedzili ľudí, v záujme ich ochrany … Žeby farmaceutický priemysel?

 

 

Deti sa „samoučia“, študenti, ktorí nezažili skutočnú maturitu študujú na vysokých školách, pričom nemajú možnosť na vlastné oči vidieť a na vlastnej koži skúsiť, čo to vysoká škola je. Aspoň študenti prvých dvoch semestrov … Žeby odporcovia vzdelania?

 

Bežné služby, obchod, výroba, doprava sú obmedzované a poškodzované obmedzovaním mobility s následnou stagnáciou. Sú zaťažované ďalšími výdavkami na zlepšenie antivírusovej ochrany …  Žeby odporcovia rastu ekonomiky?

 

A v tomto prostredí chvál, kritík a argumentácii, môže zaniknúť víťazstvo „Matoviča a spol.“ Víťazstva, ktoré osobne oceňujem a ktoré môže mať dosah aj na iné krajiny. Víťazstvo, ktoré nahlas hovorí: Odkryte štatistiku a hovorte pravdu!