Založ si blog

Žiadna vás neprekoná. Dožičte mu však rodinu

 

Máte muža? Či len obkendoša, ktorému vystačí spoločná strava a bývanie? Prípadne pranie? V tom prípade neopierajte sa oň, nespoliehajte sa naň! Ten muž je užitočnejší.

 

Lebo mužovi, manželovi či priateľovi, najlepšie jedno aj druhé v jednom, nechýba ani tak pranie ani varenie, ako obyčajná prirodzenosť. Prirodzenosť spočívajúca v prirodzenom vzťahu medzi mužom a ženou, medzi ním a vami.

 

Ktorá je krajšia či lepšia? Ktorá  má väčšie tie či oné prednosti? Tá či tá? Nuž žiadna. Neobávajte sa slečny, pani! Naozaj žiadna vás neprekoná, neprevýši! Avšak nesmiete svoje prednosti umlčovať, ubíjať či zahadzovať. Lebo sú neprekonateľné a vy s nimi.

 

Vašou neprekonateľnou prednosťou je dožičiť mužovi rodinu. Jeho aj vaše vlastné deti. A dožičte mu ich aspoň štyri či aspoň tri. Lebo pri takom počte si muž nebude myslieť, že nenapreduje, že stojí na mieste a jeho život spočíva iba v občasných telesných radovánkach,  ktoré zakrátko vyprchajú. A sú rovnaké ako by boli s hociktorou inou.

 

Pri takomto počte vlastných detí muž prestane stíhať čo všetko robia, kto má čo v rozvrhu, kto kedy do hudobnej či na angličtinu. Bude síce zaneprázdnený, ale bude evidovať, že napreduje tak rýchlo, že priam nevládze. Ale bude sa pritom neustále tešiť. Bude sa tešiť, že sa má o koho starať. Že sú tu ľudia, ktorí ho potrebujú a majú ho radi. Pre takých sa chce mužovi pracovať, žiť, obetovať. A pracovať usilovnejšie ako „iba pre seba“ a preto možno aj úspešnejšie v kariére, akoby to bolo, keby pracoval iba pre seba.

 

A žiadna iná mu už neukáže, aké je to stať sa otcom, prvýkrát a potom ešte niekoľkokrát.  Už to bude vedieť od vás. Žiadna iná mu neukáže, aké to je viesť syna, dcérku prvýkrát do školy lebo aj to sa dozvie od vás.

 

Ani sa nenazdá a bude hľadať spolu s deťmi, aká stredná škola by bola vhodná. Opäť si uvedomí ako vďaka vám napreduje.  Zrazu ho dcérka vyzve do tanca, či syn donesie perníček s nápisom ocko ďakujem a on zistí, že práve beží maturitný večierok. Už žiadna iná vás neprekoná, neukáže mu ako vyzerá prvý maturitný večierok. A po ňom druhý, tretí …

 

A možno nedokončíte ešte ani všetky maturitné večierky a on sa bude chystať na promóciu po vysokej. Opäť vás už žiadna iná neprekoná. Žiadna mu neukáže, ako vyzerá prvá či aj ďalšia promócia jeho detí. Dozvie sa to vďaka vám.

 

A možno pribudnú ďalšie starosti, už veľké, ako hovorila babka. Malé deti malá starosť, veľké deti veľká starosť. A on sa bude vytešovať, že môže poradiť, pomôcť, podporiť tých, ktorí mu hovoria ocko a jeho životnej družke a priateľke – mamka.

 

Takýto muž bude možno ustarostený, možno občas uťahaný, ale vždy bude spokojný a rád, že jeho čas takto nádherne napreduje a postupuje. Sám od seba bude považovať svoj život za naplnený, za krásny. A vás, pani, za najmilšiu bytosť vo svojom živote. Bude vás mať za ženu, ktorá mu dožičila všetko po čom mohol ako muž túžiť, za ženu, ktorá jeho život urobila zmysluplným, ženu, ktorú miluje a bude milovať.

 

A súci muž nikdy nezabudne ani to, že ste s ním minuli svoju mladosť, že ste možno viac ako on pracovali pre rodinu. Tú rodinu, vďaka ktorej je on šťastný a spokojný. Vďaka ktorej vždy keď si spomenie, má kam a za kým ísť. A kým bude žiť, bude mať pre koho. A žiadna vás neprekoná.

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643547x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy