Založ si blog

Prečo exodus do zeme zasľúbenej?

 

Nepokoje v zemi zasľúbenej sú štandardom života nielen posledné týždne či roky, ale celé desaťročia, storočia, presnejšie posledné štyri tisícročia. Čítajte v dejepisných knihách nazývaných náboženskými ideológmi Boží zákon, či Biblia alebo Svätá Biblia.

 

Od vkročenia cudzích más ľudí, seba označujúcich za bohom vyvolených, do tejto zeme, tam vládne vyvražďovanie slabších silnejšími, aj detí, žien a starcov, dokonca aj zvierat, rabovanie ich majetkov a oplakávanie vrahov samými seba, akí sú utláčaní a ohrozovaní. A ako im je znemožňované plniť celosvetové pokyny svojho boha.

 

Áno, tie masy cudzincov si vymysleli svojho boha, ktorý je „najväčší a najmocnejší spomedzi všetkých bohov“, a ktorý vydáva také pokyny, ako si želajú ideologickí, politickí a náboženskí predstavitelia tohto ľudu, a ktorý im sľubuje rovnako všetko to, čo si zaumienia predstavitelia tohto ľudu. Napríklad že budú hlavou nie chvostom, že budú hore nie dole, že budú ovládať iné národy, väčšie než sú oni samy, že cudzinci budú stavať ich domy. Netušia, že nik z celého sveta ich nepotrebuje. Že nebyť ich, bolo by na svete nekonečne menej zloby.

 

Žiaľ, za bohom vyvolených ich označujú aj ďalší náboženskí fanatici, ideológovia a kňazi, ktorí neveria v Boha pravého, ktorý je absolútne spravodlivý, ktorý rovnako miluje všetky svoje deti a nemá vyvolených.

 

Pravdaže títo ľudia neveria v jediného Boha, stvoriteľa neba i zeme, pôvodcu života všetkého a všetkých. K tomu nech ich nik nenúti, lebo beda mu! Oni majú svojho boha, ktorý preferuje iba ich, miluje jedine ich a v prípade potreby im pomáha (a pomáhal) zabíjať a vyvražďovať ich nepriateľov. Vyvražďovanie či genocída nepriateľov je pre ich boha štandardným spôsobom vedenia spoločnosti svojich vyvolených.

 

O Bohu, ktorý je otcom všetkých ľudí, teda aj ich nepriateľov nemôžu ani len počúvať. Láskavého nebeského otca ktorý dúfa a teší sa na návrat márnotratného syna im ani nespomínajte. Jeden ich brat im to tvrdošijne opakoval a skončil ukrižovaný. Vyvolení žiadali prepustiť vraha, aby sa ukázali, aby vydali svedectvo o sebe.

 

Ale späť k zemi zasľúbenej. Prečo bol nutný exodus? Veď keby Boh, tvorca vesmíru, chcel týmto ľuďom dať krajinu oplývajúcu medom a mliekom, bol by im túto krajinu stvoril aj uprostred púšte. Aj uprostred Sahary! Tak, ako im dal vodu vytrysknúť zo skaly. Prečo im to nedal? Lebo pravý Boh, v ktorého oni neveria, im to dať nechcel. A dnešné dianie vo svete ukazuje, že ani nechce.

 

Celá kniha Exodus je v príkrom rozpore s učením knihy Genesis, ktorá učí, že Stvoriteľovi sveta nič nie je nemožné. Kniha Exodus pripomína moderné konšpirácie. Aj cesta suchou nohou existovala, veď Suezský prieplav neexistoval. Tou cestou, suchou nohou, istý Jozef a Mária s dieťaťom utekali do Egypta, keď ich prenasledovali „vyvolení“ vrahovia.

 

Až sa zdá, že celý exodus bol iba naplnením politických ideí, majúcich za cieľ obsadiť krajinu, o ktorej sa dozvedeli že nie je veľmi chránená, a že dokáže poskytnúť určitý blahobyt. Presne ako dnes. Ale okupáciu bolo treba nejako zdôvodniť. Tiež presne ako dnes. Neviem či do tohto rámca zapadne aj súčasná migrácia alebo šírenie demokracie. V tom prípade bude tiež potrebné zdôvodnenie. Najlepšie už dnes.

 

Pravý Boh je totiž nekonečne spravodlivý a nikdy neprotežoval nikoho, nikdy nekrivdil nikomu a nikdy nebude! Iba svetskí ideologickí luhári také niečo môžu šíriť. Ale títo luhári vedia čo ich za to čaká. Sami opakujú, že kto zhreší proti Duchu, teda kto hreší s tým, že mu bude odpustené, tomu odpustené nebude. A oni hrešia ľahkovážne, lebo vedia, že šíria nepravdu.

 

Nie div, že ľudia tohto sveta sú rozdelení. Učia ich rôzne klamstvá, zamiešané do Božích právd a príkazov, klamstvá zabalené do dejinných udalostí. Ktorí nechcú veriť klamstvám, musia sa oddeliť. A veľakrát nestačí ani sa oddeliť, lebo „bratia“ vo viere ich prenasledujú, ubližujú im a vnucujú im vlastný pohľad na pravdu, na správnu vieru. Lenže nemôžu presvedčiť tých, ktorí vo viere v Boha nehľadajú nič ľudské, ale iba Božie.

 

 

 

 

 

 

 

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

Sklamaní a nespokojní? Pozrite sa do zrkadla a nekňučte!

07.04.2024

Vraj pán Peter Pellegrini a jeho štáb strašili voličov vojnou a stavili kampaň na šírení strachu ako vhodnej motivácie voličov a urobili z pána Korčoka kandidáta vojny a vojnového štváča. Že oklamali takto voličov a preto pán Pellegrini vyhral. Nuž verím, že ste sklamaní, ale mýlite sa a klamete ako počas celej tejto kampane. Iba to nesmiete kvôli [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 654084x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy