Založ si blog

Vyspelý svet odsudzuje terorizmus? No to sa mi nezdá.

Pozriem si čo dávajú televízie, nemecká, rakúska, čosi švajčiarska a deň čo deň do nemoty tzv. detektívky s množstvom zavraždených a vrahov. Už nejde o metódy pátrania, ale iba o ukazovanie kopy zavraždených deň čo deň. Predpokladám, že v našich televíziách to je podobné. A možno v záujme šírenia správnej kultúry vysielajú tie isté detektívky. Jednoducho, je problém nájsť čosi pozerateľné.

Pozriem si komerčne najúspešnejšie filmové thrillery a čo vidím, výbuchy a streľba, streľba a výbuchy a kopy roztrhaných ľudí. Bez najmenšej zápletky. A neodbytné zvolávania ľudí do kín, lebo to musia vidieť, aby boli inn. A chvály na producentov, režisérov a hlavných aktérov, aký kultúrny skvost dokázali vytvoriť.

Pozriem si teda aj herecké výkony, no treba oceniť aj ženy bitkárky a vrahyne. A dať aj im patričný priestor v tých úspešných umeleckých kusoch. Nielen agentovi s právom zabiť. Áno, aj také právo uznáva vyspelý svet. Aj takto vyspelý svet vykresľuje ženskosť. Aj to musíte vidieť. Predsa na tom bola aj princezná.

Pozriem si modernú rozprávku pre deti a čo vidím? Skutočný a pravý hrdina je ten, ktorý zmláti všetkých ostatných.

V priebehu mesiaca nenáročný divák si tak pozrie bezdôvodné zavraždenie desiatok či stoviek ľudí. Áno, to má pozerať moderný a vyspelý občan, lebo to a taký je život.

Na okraji spravodajstva sa dozviem, že spojeneckí vojaci v cudzej zemi, sa pomýlili a vyvraždili svadobných hostí. Alebo rozstrieľali nemocnicu. Nuž čo. Bol to omyl a omyly sa stávajú. Žiadna minúta ticha či potrestanie vinných.

A potom sa objaví iný občan, pokrokový podľa svojej ideológie, ktorému možno len nedávno zavraždili šíritelia demokracie kamaráta či krajanov, a zavraždí on desiatky nevinných ľudí. A tí, ktorí doposiaľ videli vo vraždení iba šírenie demokracie a šírenie umenia, sú šokovaní, až zdesení. Naozaj? Mne sa zdá, že to zdesenie iba hrajú. Lebo sú to najodpornejší a najhnusnejší pokrytci, akí kedy chodili po matičke Zemi.

 

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643419x
Priemerná čítanosť článkov: 2834x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy