Založ si blog

Chystáte sa voliť? Je to iba hniezdenie sa politického kartelu.

 

Zamýšľate sa nad tým, koho budete voliť? A načo? Veď všetky politické strany tvoria jeden politicky kartel. Všetky sú financované rovnakými či dokonca tými istými sponzormi. Politickí sponzori financujú pre istotu každú potenciálne významnú politickú stranu, aby v prípade jej úspechu im nenastali „zbytočné komplikácie“. Preto kroky každej politickej strany po zvolení budú rovnaké. Ústretové voči sponzorom.

 

Pre dnešných politikov voľby znamenajú iba to, z ktorých lavíc sa budú nasledujúce obdobie ozývať. O žiadne iné privilégia neprídu. Vedia totiž, že sa to môže obrátiť. A oni sa chcú mať aj v opozícii! Neveríte? Tak sa obzrite v čase. V skutočnosti nepôjde o voľby iba o hniezdenie sa politického kartelu.

 

Obmena vlády a opozície je politikmi veľakrát prijímaná ako šanca úteku od zodpovednosti a od prezradenia vlastnej neschopnosti. Nevedia ako ďalej a kam, preto odchod do opozície im umožní vykrikovať že vedeli, ale im nebolo umožnené. A môžu v pokoji míňať nazhŕňané z obdobia vládnutia.

 

Kto bude zvolený? O tom rozhodujú pred voľbami a zhora. Ako kedysi. Iba majú iné priority. Už sa neuspokoja s pochlebovaním, dnes žiadajú finančné a kapitálové prínosy. A nám dovolili „krúžkovať“. A kohože menovite? Veď krúžkovať znamená chváliť. Poznáte ich natoľko a tak, aby ste ich chceli a mohli chváliť? No a že bude o dvoch či troch viac alebo menej zvolených? To ich politické rozpočty utiahnu.

 

Preto v deň volebný si možno urobiť výlet a o nič neprídete. Skutočne o nič!

 

Jedine, že by existovala politická strana či aspoň partia, ktorej členovia sú schopní opierať sa o otvorenosť, čestnosť a pravdu. Ktorej členovia sú ľudia skúsení, vzdelaní, mravní. Ľudia, ktorým tieto atribúty vydržia trvalo! Nie iba dovtedy, kým ich skutky vyjdú na denné svetlo. Ľudia schopní a ochotní boriť sa s ťažkosťami, aby napriek ním usmernili naše putovanie na lepšie cesty.

 

Je však Slovensko dosť veľké, dosť pravdu milujúce a dosť čestné, aby sa tu našlo toľko takých odvážlivcov? Toľko, že budú schopní takéto zámery uskutočňovať?

 

A je Slovensko dosť veľké, aby sa tu našlo dosť takých istých voličov? Lebo sami títo odvážlivci sa do vedenia spoločnosti nedokážu ustanoviť. Ani uskutočniť hoci seba lepšie zámery.

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643442x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy