Založ si blog

Socializmus nevymysleli budovatelia socializmu.

 

Ten vzišiel z kapitalizmu. Vymysleli ho s určitosťou budovatelia kapitalizmu. Prečo asi? Lebo boli veľmi spokojní? Lebo si nevedeli či nechceli predstaviť iný život?

 

Iba chamtivec a podvodník, ktorý odmieta hrať s odkrytými kartami, bude podporovať systém založený na klamstvách, na okrádaní, na kšeftovaní, na zákulisných machináciách, a podvodoch pri verejnom či neverejnom obstaraní. Kto nepotrebuje kradnúť, pokojne odohrá hru s kartami odkrytými. A videli ste kohosi z „najmúdrejších“ za posledné štvrťstoročie hrať s odkrytými kartami?

 

Naša spoločnosť sa za toto štvrťstoročie dostala do značného morálneho marazmu. Je to daň za to, že čelní predstavitelia štátu podporovali a podporujú rozkrádanie. A ako je známe, nemožno kradnúť a neklamať. A tak okrem bandy zlodejov tu vyrástla aj banda klamárov. Tých istých. Lebo pravda sa povedať nedá.

 

V takejto zlodejsko-klamárskej spoločnosti požadovať spravodlivú deľbu výsledkov práce podľa zásluhovosti môže byť len prejavom naivity. Lebo kto kedy videl pri práci tých, ktorí sa dnes pýšia miliónmi? Alebo zákulisné, korupčné machinácie sú dnes prácou? Alebo zneužívanie chudoby kohokoľvek či dominantného postavenia je ekonomickou zásluhou?

 

Celosvetovo zákony na daňové zvýhodňovanie či priame dotovanie milionárov sú pre bežných ľudí? Ako to, že ich schvaľujú tí, ktorí sa pasujú za predstaviteľov „bežných“ ľudí? Preto a pre podobné politicko-ekonomické postupy vznikol socializmus. Socializmus bol nanútený spoločnosti šíriteľmi tzv. demokracie, imperialistami.

 

Pravdaže po nástupe socializmu sa udiali zbytočné škody pri jeho presadzovaní a došlo aj k značnému nepochopeniu ekonomických pravidiel. Jeho postupom však kapitalizmus menil svoju vizáž. Predsa len spoločnosť, v ktorej nebolo žobrákov, bezdomovcov či nezamestnaných, vytvárala obrovský spoločenský tlak na tzv. demokratov, teda imperialistov. Či už politických predstaviteľov či ich financujúcich korupčníkov.  Preto venovali toľko úsilia a financií na podporu zradcov, rozvracačov a každej možnej destabilizácie socializmu. Viď desaťročia izolácie Kuby, viď desaťročia zvýšených colných sadzieb na dovozy zo „socializmu“, viď pohotovo vzniknuvších „top demokratov“ v socialistických krajinách po prevratoch.

 

Dnes, po úspešnom prevrate, ktorému zlým manažovaním spoločnosti najvýraznejšie pomohli sami boľševici, už nemusia. Už opäť môžu šíriť teóriu, že primeraná nezamestnanosť je taká aká je, že za sociálnu biedu si môžu sami sociálne odkázaní a že celý produkt firmy patrí jej majiteľovi, ktorý vlastne len daruje mzdu chudákom, lebo keď sa im nepáči, nech „idú“. Že vojna v tej či onej krajine bola vyvolaná ich vnútornými spoločenskými pomermi. Ešte potrebujú sprivatizovať vzduch a už budú snáď spokojní.

 

Len si kladiem otázku, čo je ešte potrebné vykonať, aby aj Európania päť uverili teórii, že iba násilím si dokážu vziať to čo im patrí? Že nepotrebujú súhlas zlodejov, skorumpovaných politikov ani nimi vyrobených zákonov. Podobne ako sa o to už dnes snažia obyvatelia mnohých krajín sveta.

 

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643511x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy