Založ si blog

Zastavme ich bratia?

A koho? Tie hromy blesky? To znie revolučnejšie ako „poručíme větru, dešti“. Alebo niečo iné zastavíme? A už sme niečo zastavili?

 

Pravdaže si pamätáme, že platilo aj „zastavme sa, bratia“. Nuž nebola to práve hymnická výzva, ale považovalo sa to za neutrálnejšie. Akože postojme si, porozmýšľajme. Ale toto žralo nervy revolucionárom, ktorí chceli zastaviť „ich“, nie „sa“!

 

A mňa pre zmenu štve, že títo prekrucovači (aj jedni aj druhí) sa nepodpíšu, aby každý vedel kto sú a aby každý poznal čo sú zač.

 

Lebo Janko Matúška napísal skutočne hymnickú výzvu: „Zastaňme sa bratia“. Zastaňme sa, držme spolu, pomôžme si, pomôžme našej spoločnej veci. Ale práve toto nechcú odporcovia slovenskosti. Či už v podobe národnosti alebo štátnosti.

 

A tak prekrúcajú odkaz poeta, aby ukradli skutočne hymnickú výzvu tým, ktorým bola (a možno ešte stále je) určená. Ba aby ich zosmiešnili. Vkladajú im do hymny výzvy k „postávaniu“ či aby „poručili větru, dešti“.

 

Prekvapuje ma, že sila týchto odporcov slovenskosti je taká obrovská práve na Slovensku. Lebo toto prekrucovanie sa deje tu. Nie inde!

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643679x
Priemerná čítanosť článkov: 2836x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy