Založ si blog

EÚ potvrdila odchod Grécka z eurozóny

 

Práve včera (13.júla) uzavrela EÚ dohodu s Gréckom, ktorej výsledkom bude odchod Grécka z eurozóny. Inú možnosť Grécko v podstate ani nemá. To iba chamtivci stále chceli z Grécka vytĺcť ešte viac než sa dá.

 

Po včerajšku ale musí byť jasné všetkým, že spomínaným chamtivcom nikdy nešlo o pomoc Grécku či o jeho ekonomické reformovanie. Išlo im iba o nasýtenie vlastnej chamtivosti. Chamtivosti, ktorej neuspokojovanie už natoľko rozdráždilo jej nositeľov, že včera už bez hanby povedali Grékom, a nazvali to dohodou, dajte nám svoj majetok! Čakáme na to už takmer 20 rokov, posledných 5 už veľmi netrpezlivo, preto už neotáľajte a dávajte!

 

O nič iné nešlo v celom kolotoči zadlžovania Grékov. Zadlžovanie bolo podporované s cieľom dostať krajinu do stavu, keď už nebude schopná svoje záväzky splatiť a spadne do otroctva. A došlo k tomu už hodne dávno. Odvtedy sa iba hrá Európska komédia.

 

Poškodenie Grécka sa dialo nie iba pôžičkami Grécku, aj za premrštené úroky. Dialo sa tak aj tunelovaním gréckeho hospodárstva cez nadnárodné spoločnosti, či už priemyselné, obchodné či finančné. Dialo sa tak pomocou daňovej legislatívy EÚ, schvaľujúcej nekontrolované transfery kapitálu do cudzej krajiny. A transfery do daňových rajov, transfery do krajín poskytujúcich daňové prázdniny či úľavy.

 

Aby čitateľ nemal prílišné pochybnosti o tejto ceste k neokolonializmu, nech si spomenie na ochotu a okamžité ponuky Ukrajine od EÚ i MMF na finančnú pomoc. Pomoc, ktorá sa rozkradne a v lepšom prípade preje. Nič z tejto pomoci nepodporí hospodárstvo Ukrajiny. Iba Ukrajina „vylepší“ vlastnú legislatívu na úspešné implementovanie zámerov EÚ. A o to práve ide.

 

Aby o rok či o desať mohli aj Ukrajincom povedať: dajte sem svoj majetok! Ak ho dovtedy neodovzdajú dobrovoľne. Lebo Gréci dobrovoľne nechcú.

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

Sklamaní a nespokojní? Pozrite sa do zrkadla a nekňučte!

07.04.2024

Vraj pán Peter Pellegrini a jeho štáb strašili voličov vojnou a stavili kampaň na šírení strachu ako vhodnej motivácie voličov a urobili z pána Korčoka kandidáta vojny a vojnového štváča. Že oklamali takto voličov a preto pán Pellegrini vyhral. Nuž verím, že ste sklamaní, ale mýlite sa a klamete ako počas celej tejto kampane. Iba to nesmiete kvôli [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 654112x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy