Založ si blog

August 1968 na Ukrajine?

Nevyznám sa ani za mak v mocenských machináciách. Len sa čudujem, čo všetko dokážu predstavitelia ľudu v mene ľudu vykonať. Až je tento šokovaný.

Kedysi predstavitelia Československa pozvali na obranu štátu spojenecké vojska. Potom to ustavične popierali. Možno že ani nepozvali, len nechceli, aby sa prezradilo, že Veľký brat klame. Dnes už je to našťastie za nami. Alebo nie?

Počúvam správy, že predstavitelia Ukrajiny pozývajú cudzích žoldnierov na obranu Ukrajiny. Kaliňák: Žiadosťou Ukrajiny o policajtov sa budeme zaoberať – Pravda 21. 5. 2015.

A vynára sa mi paralela s ČSSR 1968. Kým však do ČSSR, prišli „pomáhať“ spojenecké armády, boli sme vtedy súčasťou Varšavskej zmluvy, Ukrajinskí predstavitelia sa obracajú so žiadosťami o vojenskú intervenciu na úplne cudzie mocnosti. Možno aj na nepriateľov Ukrajiny.

Rozumie tomu niekto? Mám si myslieť, že to v Auguste 1968 bolo správne? A mali by sme aj my vyjadriť spriaznenosť a nehynúcu podporu vtedajším iniciátorom? Lebo vtedy sme si mysleli aj hovorili, že sú to nepriateľskí kolaboranti.

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643608x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy