Založ si blog

Sú moslimovia proti kresťanom?

Prečo sa nám tak zdá?  Ak si pozorne prečítame Starý zákon, ktorý kresťania šíria, akože ide o Božie pravdy, tiež sa budeme pýtať, čo to kresťania propagujú. Napríklad, že Boh z času na čas káže „svojim“ ľuďom pozabíjať všetkých ľudí v okolí. Občas aj všetky zvieratá. A olúpiť ich o všetok majetok! Občas aj pozabíjať ženy a deti, vo chvíli, keď už lúpežné boje skončili (kniha Numeri, resp. 4. Kniha Mojžišova 31,1-17).

 

V Starom zákone vôbec čítame opakovane, ako „židovský“ boh miluje „svoj“, „židovský“ ľud a pomáha mu zabíjať a ozbíjať iných ľudí. Toto zdôrazňovanie „židovského“ potvrdzuje, že Židia nepovažovali a možno ani dnes nepovažujú za Boha skutočného Boha a Stvoriteľa celého sveta. Lebo tento považuje za svoj ľud celý svet. Nie Židov.

 

Starý zákon na mnohých miestach znie, akoby si Židia vymysleli vlastného, židovského boha a ten robil a robí to, čo Židom či židovským predstavám vyhovuje. Znie na mnohých miestach nie ako zákon daný Bohom, ale ako ideologický, priam nacistický manifest tejto nácie.

 

O to prekvapujúcejšie je preto šírenie týchto starozákonných tvrdení kresťanmi, ktorí vedia, že Boh je iba jeden a je to Boh celého sveta. Ne židovský. Alebo to šíria preto, lebo tomu veria? Veria tomu, že Boh, ktorého nám zjavil Ježiš Kristus, je Boh židovský? Ktorý kázal zabíjať ľudí? Že je to Boh náladový, ktorý káže raz to, inokedy ono?

 

A toto všetko čítajú aj islamisti. Čo si majú o kresťanoch myslieť? Veď už aj z novodobých dejín vedia, že to boli kresťania, ktorí vyvraždili pôvodných obyvateľov Severoamerického kontinentu či Austrálie. Z novodobých dejín vedia, že kresťania lovili, predávali a kupovali afrických černochov, akoby to boli zvieratá. Že to boli kresťania, ktorí cestou zabíjania chceli ustanoviť „svojho“ Boha nad Blízkym východom (križiacke výpravy). Že kresťania posväcovali tanky a delá, aby lepšie zabíjali nepriateľov, susedných kresťanov.

 

A že sú to kresťania, ktorí sa nezmestia do vlastnej kože ani do vlastného štátu a potrebujú uchmatnúť iné krajiny, ich bohatstvo a podmaniť si ich ľudí. Akého Boha to vyznávajú? Toho, ktorého si vymysleli Židia? A s ním aj „pravdy“ o zabíjaní a ovládaní iných ľudí?

 

Lebo keby vyznávali pravého Boha, stvoriteľa neba i zeme, ktorého nám zjavil Ježiš Kristus, toho istého, ktorého vyznáva aj Islam, nič také by nerobili! Preto musia moslimovia mať pochybnosti o pravej viere kresťanov. A aj preto ich niekedy nazývajú nevercami a správajú sa k nim, povedzme odmerane.

 

Preto nie tváriť sa, že buďme kamaráti moslimovia i kresťania, ale potvrďme, že sme veriaci pravej viery. Nie, že sme „všeličo“! Potvrďme, že sme Kresťania, podľa Kristovho evanjelia! A ničoho iného! Tobôž nie toho, čo Kristovmu evanjeliu protirečí!

 

Nie je totiž možné mierové a kamarátske spolužitie medzi ľuďmi, z ktorých jeden bude trvať na tom, že on je roľník z vlastného presvedčenia a druhý, že on je zbojník z vlastného presvedčenia! Zbytočne sa budú potľapkávať a radiť si, buďme kamaráti a žime si každý podľa vlastného presvedčenia. Nikdy to fungovať nebude.

 

A čo s tými teroristami a atentátnikmi? Nuž nie všetci moslimovia sú pravoverní. Presne ako kresťania. Veď čím sú nálety bezpilotných lietadiel a zabíjanie hocikoho? Čím je napadnutie Afganistanu či Iraku? Čím boli koncentračné tábory? Čím je kradnutie štátnych, firemných, či ináč cudzích peňazí? Čím je použitie armády proti vlastnému ľudu? Existujú aj teroristi s bielymi golierikmi. Len sa dobre prizrite.

 

A ešte slovo k názvu muslim či moslim. Pýtal som sa jedného muslima (on povedal, že správne je muslim), čo to slovo znamená. Čakal som, že mi vysvetlí príslušnosť k určitej skupine veriacich, či určitý náboženský smer. On mi však povedal, že to znamená iba „veriaci“. Teda muslim je veriaci človek a dosť. To by snáď malo stačiť aj kresťanom. Aby nemuseli spresňovať, akí kresťania to sú. Ale kresťania sami sa delia, aby jednotní neboli.

 

 

 

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643475x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy