Založ si blog

Veľkokapitalistom vlastný štát

Mám takú túžbu, podarovať kapitalistom a superkapitalistom vlastný štát. Alebo hoci aj kontinent. Budú si tam žiť len samí kapitalisti. Budú si žiť v blahobyte a vôkol seba budú vidieť iba blahobyt. Budú nekonečne šťastní a konečne nekonečne spokojní.

 

Kam sa pozrú, uvidia iba samé krásne dokonalosti a kapitalistický blahobyt. Dokonale čisté chodníky a cesty bez jám, reklamne sa čistotou trblietajúce toalety a kapitalistické bazény, samé luxusné reštaurácie a iba zdravé potraviny, sami spokojní spoluobčania, teda spolukapitalisti.

 

Nebudú musieť nikoho zamestnávať, starať sa o nedobrých a nehodných zamestnancov, ktorým musia platiť viac ako si títo zaslúžia a nebudú si musieť pýtať od žiadneho štátu či Únie dotáciu na ich platy.

 

Nebudú musieť vídať ľudí v lacnom či chatrnom oblečení, nebudú musieť byť svedkami tlačeníc pri zlacnených výpredajoch, nebudú musieť byť svedkami štrajkov či iných nepokojov, nebudú musieť v miliónových limuzínach jazdiť po spoločných cestách s lacnými šunkami.

 

My si zatiaľ budeme gazdovať tak, aby sa každému ako tak ušlo na slušný život. Produktivitu práce máme násobne vyššiu ako pred rokmi takže problém to nebude. Budeme gazdovať trocha tak, aby každý mal možnosť sa živiť vlastnou a užitočnou prácou. Aby hlavným a podľa možnosti aj jediným rizikom pre postačujúci proletársky blahobyt a spokojný život bola lenivosť.

 

Hravo sa to dá. Veď pre spokojný život sa dá vystačiť aj s desiatimi či dvadsiatimi eurami na deň. Problémom sú tí, ktorým na deň nestačí ani milión. Preto im treba umožniť aby si žili bez príťaže, ktorou sú chudobné masy, ktoré im z tých miliónov ujedajú. Kapitalisti sa vraj už aj tak nevládzu starať o všetkých a financovať ich. Veď práve preto musia dostávať rôzne dotácie a daňové úľavy.

 

Sám si s tým ale akosi neviem poradiť. Neviem, ako by sa to dalo zorganizovať. A bol by som naozaj veľmi rád. Lebo som presvedčený, že by sa tým uľavilo všetkým kapitalistom. Možno aj nám, obyčajným ľuďom.

 

Zatiaľ mi nie je celkom jasné, kto tie dokonale čisté chodníky a toalety superkapitalistom vybuduje a uprace a kto im vypestuje a naservíruje tie biopotraviny. Ale superkapitalisti si s tým určite poradia. Hlavne nech im pritom nik neschopný nezavadzia.

 

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 657639x
Priemerná čítanosť článkov: 2847x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy