Založ si blog

Za toto socializmus nemohol.

 

 Súčasnosť je ešte vždy z času na čas zamestnávaná nepravdivou argumentáciou, za čo všetko môže socializmus. Za niečo áno, za niečo však socializmus nemôže a nemohol. A mám podozrenie, že mnohí sa takýmito tvrdeniami iba snažia prekryť vlastnú kriminálnu aktivitu.

 

V tejto chvíli mám na mysli aj množstvo obetí socializmu, ktorí sa nezaslúžene dostali do väzenia či trestaneckého tábora. Áno, toto je neprehliadnuteľný fakt. Avšak že za všetko môže socializmus je nepravdivé. Navyše takáto „argumentácia“ vytvára živnú pôdu pre ďalších kriminálnikov, ktorí sa spoliehajú práve na ňu. Áno, spoliehajú sa na to, že ich kriminálne činy budú prisúdené dobe či režimu, v ktorom túto kriminalitu páchali.

 

A keď už som spomenul množstvo obetí v gulagoch, vrátim sa k tomu. Kladiem si otázku, čo mal urobiť prokurátor či sudca, keď k nemu dorazil udavač či udavači, ktorí odprisahali, že Ivan je protisocialistický živel, ktorý škodí novej vlasti? S konkrétnymi príkladmi škodenia štátu? Prokurátor či sudca nikdy dovtedy Ivana nevideli a nepočuli o ňom. Čo mali urobiť? Mali vyhnať udavačov, ktorí Ivana poznali veľmi dobre?! Veď situácia bola taká, že ten udavač či udavači, to bol Ivanov sused, Ivanov dlhoročný kamarát, Ivanov dlhoročný spolupracovník, neraz to bol Ivanov brat, neraz to bol Ivanov syn. Čo mal v tejto situácii urobiť prokurátor? Áno, on videl, že má pred sebou udavačov lotrov. Mal vyhlásiť, že Ivan, ktorého on nepoznal, je nevinný? A poslať tak udavačov lotrov za svojím šéfom?

 

Boli to aj udavači karieristi, ktorí nielenže chceli Ivanovi urobiť zle, prípadne seba ukázať ako zástancu novej spoločnosti, ale ktorí očakávali, že z tohto udavačstva budú mať aj osobný prospech. A tak sa stávalo aj to, že udavač karierista a zamestnanec štátnej bezpečnosti v jednej osobe, vyhodnotil Ivanov výrok v celkom inom svetle. Ivan totiž raz povedal, že jeho vedúci je lotor. Mal pritom na mysli, že tento vedúci nespravodlivo rozdeľuje odmeny a vláči sa so sekretárkou, či hovorkyňou, ktoré preferuje.

 

Pozorne načúvajúci udavač karierista to vyhodnotil tak, že Ivan osočil nie vedúceho pracovníka, ale keďže tento bol príslušníkom vládnucej strany, Ivan osočil vládnucu stranu. A nielen to, Ivan znevážil všetko úsilie strany a spoločnosti o jej napredovanie a je jej ohováračom a škodcom, o ktorom možno dôvodne predpokladať, že tak robí stále a túto ohováračskú kampaň šíri nielen doma, ale možno aj v zahraničí. Následne sa pri pive  udavač karierista opýtal Ivana: a čo vedúci? A Ivan povedal, stále rovnaký lotor, vôbec sa nezmenil. A udavač napísal, Ivan opakovane znevažoval stranu a jej predstaviteľov. Aj s konkrétnymi dátumami.

 

Čo mal v tejto situácii robiť prokurátor či sudca? Hlásenie a svedectvo dôveryhodného človeka a ochrancu štátu bolo jednoznačné aj keď iba jednomyseľné.

 

Nechcem sa zastávať ani prokurátorov ani sudcov, ktorí fungovali rovnako ako udavači karieristi. Budovali si kariéru na krivom obviňovaní a vynášaní nespravodlivých rozsudkov. Lenže to neboli prokurátori a sudcovia, to boli udavači karieristi. Dokonca som kedysi čítal záznam so súdneho pojednávania, v ktorom obhajca žiadal pre svojho mandanta najvyšší možný trest. Nuž ani toto nebol obhajca ani advokát, bol to len udavač karierista.

 

A dospelejší si spomenú, že pracovné kolektívy podpisovali petície za odsúdenie konkrétneho človeka. Aj tých niekto konkrétny podnecoval a vyzýval, aby podpísali. Boli to udavači karieristi. K tejto iniciatíve ich nik nemohol donútiť.

 

Za toto však nemôžu ideály socializmu, ktoré hovoria o ekonomickej podstate a organizácii ekonomických vzťahov spoločnosti. Za toto môžu udavači lotri, udavači karieristi a ich kumpáni. Tých však musí spoločnosť vyriešiť v teórii a uplatnení práva. Nie klamaním o socializme.

 

A nejde len o klamanie o socializme. Tvrdeniami o tom, že za čosi môže nejaká éra, si lotri a karieristi pripravujú pôdu, aby svoje kriminálne činy schovali za tvrdenia, že za to môže revolúcia, za to môže privatizácia alebo reštrukturalizácia podniku, za to môže snaha o urýchlený vstup do Únie alebo rozdelenie štátu, za to môže nastavenie zákona o predaji štátneho majetku či zákona o verejnom obstarávaní, atd. Za každým skutkom sú však konkrétni jedinci. Nezabudnite!

 

Preto nepreberajte nekriticky tvrdenia, ktoré sú vám denne servírované. Dajte si námahu a hľadajte pravú príčinu problémov.

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

Takže žiadne červené čiary? Pán Macron?

11.03.2024

Média informujú, že ste aktívnym organizátorom pomoci Ukrajine. Nielen zbraňami, ale aj zamýšľanou silou pravidelnej francúzskej armády. Vraj ste na tento strategický nástup už získali aj ďalšie „výbojné“ krajiny, pobaltské. V týchto súvislostiach ste odvážne predniesli odvažné tvrdenie, že v danej situácii nemáte žiadne červené čiary, a že Vám [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 226
Celková čítanosť: 640307x
Priemerná čítanosť článkov: 2833x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy