Založ si blog

Keby Ukrajinci vedeli . . .

 

Keby vedeli, vedeli by, že Európska únia ich nepotrebuje a nechce! Čo ale Európska Únia chce, je  Ukrajina! Čo EÚ chce, to sú surovinové zdroje a priemyselný potenciál Ukrajiny! EÚ chce ich pôdu, ich podniky, ich základné podmienky obvyklého ekonomického i mimoekonomického života! Ich vodárne aj mliekarne, aj ich vklady v bankách! EÚ chce všetko! Všetko čo Ukrajinci majú. Okrem Ukrajincov!

 

EÚ nemá záujem a nechce riešiť nízke či nevyplatené platy a dôchodky Ukrajincov! Nemá záujem o ich „primitívne“ názory! Keby EÚ chcela Ukrajincov, veľmi ľahko  by to vyriešila zrušením vízovej povinnosti. Ale EU toto neurobí! Prečo? Lebo chce Ukrajinu! Nie Ukrajincov! Je však vecou Ukrajincov, či to vidia, alebo nie.

 

EÚ nepotrebuje hrdých Ukrajincov. Načo by jej boli? EÚ potrebuje otrokov! Už má síce dosť vlastných, vyprodukovaných určite nie socialistickým systémom, z bývalých socialistických aj „materských“ krajín, ale ďalší by sa zišli na ešte väčší tlak na pokles miezd samotných týchto otrokov.

 

EÚ potrebuje totiž otrokov, ktorí  budú pracovať za menej peňazí ako predošlí otroci a produkovať viac ziskov ako otroci pred nimi!  Presne, ako to napísal pred takmer dvesto rokmi pán Karl Marx, ktorého sme tak neradi “študovali“! Chystajte sa preto na menej vlastných detí a viac priestoru pre vlastnú ekonomickú sebarealizáciu. Rozumej, aby ste mali na prežitie.

 

Nám, občanom EÚ,  toto ukrajinské intermezzo môže byť ľahostajné. Ale iba z pohľadu Ukrajincov! Pre nás, post socialistických občanov, vstup Ukrajiny do EÚ môže byť prínosom. Ukrajina je totiž dosť veľká krajina na to, aby dokázala „zamávať“ celým EÚ systémom, zameraným na utláčanie slabších. Preto my, „východní“ občania Únie, vítajme Ukrajinu. Je to nádej pre návrat na „správnu cestu“.

 

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 657473x
Priemerná čítanosť článkov: 2846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy