Založ si blog

Hanbite sa! Páni vyvolení.

 

Vraj vám ide o získanie pracovných príležitostí pre našich ľudí. Prečo potom ale poskytujete investorovi úľavu na dani zo zisku? Veď úľava na dani zo zisku znamená iba toľko, že k jednému zisku z predraženej a kamuflovanej investície bude investor všemocne drancovať zisk ďalší, lebo je od dane oslobodený! Každému je dávno jasné, že čím je daň zo zisku nižšia, tým viac sa každý o jeho tvorbu usiluje. No a aké úsilie vyvinie ten, kto má daň nulovú? A My potrebujeme drancovať našu spoločnosť pre čísi zisk? Toto chcete?  Nechápem a nesúhlasím!

 

Veď stále tvrdíte, že ide o tvorbu pracovných príležitosti, čomu ja rozumiem, že ide o ľudí, ktorí budú pracovať za mzdu. Naozaj vám ide o nich?

 

Keby ste chceli pomôcť ľuďom našej spoločnosti, ľuďom pracujúcim v tejto firme za mzdu, poskytli by ste investorovi úľavu napríklad na zdravotnom poistení. Veď z pohľadu štátu je jedno, o ktorých dvadsať miliónov príde.

 

Avšak nie je jedno z pohľadu štátu ani jednotlivca, koľko tí zamestnanci budú zarábať! Lebo vyššie mzdy zamestnancov znamenajú vyšší vnútorný dopyt, ktorý znamená ďalší rast zamestnanosti, ktorá sa bude sebarealizovať práve u týchto lepšie zarábajúcich. Efekt teda bude dvojnásobný! A naopak, nízke mzdy, spôsobované práve snahou o čo najväčší zisk, ohrozujú budúcnosť celej spoločnosti. Ľudia s nízkym príjmom sa nedokážu osamostatniť, nedokážu si zaobstarať bývanie, nedokážu si založiť rodinu a mať deti. Stavbári sú nepotrební, lebo nemajú komu stavať byty, nábytkári nemajú komu vyrábať nábytok, učitelia nemajú koho učiť …

 

Keby investor dostal úľavu na zdravotnom poistení, bol by motivovaný vyplácať vyššie mzdy, z ktorých by bola vyššia úľava. Bol by motivovaný, priniesť sem kvalifikovanejšiu, teda drahšiu prácu, aby jeho úspora bola čo najväčšia a najrýchlejšia. A je pravdepodobné, že táto kvalifikovanejšia práca by vytvárala investorovi vyšší zisk, ktorého štandardné zdaňovanie by prinášalo štandardný efekt. Zároveň by boli z nášho priestoru vytláčané firmy, ktoré prinášajú nekvalifikovanú prácu za najnižšie možné mzdy, ktoré opakujem, ohrozujú celú našu budúcnosť.

 

Takýto či obdobný postup očakávať od diletantov je však zbytočné. Tí budú ďalej klábosiť o vedomostnej ekonomike, pričom nemajú ani šajn o tom, čo to je a ako na vec. Teraz hovorím nielen o vrcholových politikoch, vládnych činiteľoch, ale aj o ich poradcoch. Tí všetci sa pýšia tým, že za takúto investíciu bojovali s rovnakými diletantmi až zo zahraničia. To však nie je na pýchu, to je na hanbu! Preto vás vyzývam, hanbite sa! A prestaňte ničiť ľud tohto štátu! Keby ste to urobili raz. Ale pätnásť rokov v kuse! Už sa na to nedá ani pozerať, ani to počúvať!

 

A vôbec by sa vládni činitelia nemali s investorom baviť o tom aká veľká tá investícia bude. Lebo tým, že jej veľkosť nedokážu nijako skontrolovať, sa v očiach samotného investora, ale aj v očiach odbornej verejnosti iba zosmiešňujú. A rovnako sa zosmiešňujú aj motiváciou na zisku. Ako v očiach prefíkaného a veľakrát chamtivého investora, tak v očiach odbornej verejnosti. Lebo takáto motivácia je iba dôkazom ekonomickej tuposti jej autorov. Ibaže by si za túto tuposť dali poriadne zaplatiť …

 

 

 

 

 

Pani Šimkovičová riaditeľkou STVR? Blahoželám.

24.04.2024

Áno, teším sa na updating v doterajšej firme RTVS. Aby nejaké Tamary či Marty si nemysleli, že všetko pobeží podľa ich mecenášov. Aby dostali príležitosť aj ženy, muži – činovníci bystrozrakí, činovníci s otvorenou mysľou. Viem, že predbieham, ale nedokážem udržať potešenie z očakávania iba pre seba. RTVS už takmer tri roky predvádza [...]

Pán minister, hovorte nahlas

22.04.2024

Stále sme nútení si vypočuť na čo všetko nám Európska únia či priamo Európska komisia prispeli. Raz je to na cyklo chodníky, inokedy na nákup električiek či čohosi iného. Strácam trpezlivosť s takouto ideologickou informovanosťou nás, bežných, ideológiou nezruinovaných občanov. Preto Vás vyzývam, pán minister financií, zverejňujte každomesačný [...]

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 659522x
Priemerná čítanosť článkov: 2843x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy