Založ si blog

Slovenčina, reč sluhov?

 

 

Takže úľav na dani zo zisku sa zachcelo nenásytným! A to máme jednu z najnižších daní na svete. Lebo vraj budú investovať!  Už ani nebudú zamestnávať, budú iba investovať. Pokiaľ ide o zamestnanosť, nebudú vraj vyhadzovať ľudí z práce.

 

Nuž pozrime sa na tento manéver, ktorého jediným úmyslom je kamuflovať korupciu medzi nenásytnými.

 

Každý náklad, investičný či prevádzkový prechádza celý do nákladov firmy. V súčasnosti sú odpisové pravidlá stanovené tak, že drvivá väčšina strojno-technologických zariadení prejde do nákladov firmy v priebehu štyroch až šiestich rokov. To znamená, že v priebehu tých pár rokov, prenesie kapitalista všetky náklady investície do nákladov firmy. O celé tieto investície zníži zisk svojej firmy. Tak to káže zákon!

 

Takže akú úľavu chce ten hulvát nenásytný?

 

Legálne znižuje zisk o celé investície! Všetky investície má uhradené. Možno až preplatené. Tak čo ešte chce? Chce aby sme mu investície zaplatili niekoľkokrát? Lebo vie akých synov a dcéry máme „na čele“?

 

Alebo mu túto fintu poradili sami najlepší synovia tohto národa? Ktorí si takto už roky u tohto kapitalistu privyrábajú? A bez hanby tvrdia, že je to jediná možnosť? Pritom každý čo len trocha zdatný ekonóm vie, že práve dane nútia podnikateľa investovať, aby platil nižšie dane!! Lebo investíciami posilňuje a zväčšuje vlastný podnik a znižuje zisky.

 

Aj s tým nevyhadzovaním ľudí z práce to bude podobné. Škeriaci sa zástupca firmy bude vyhlasovať, že žiadnych pracovníkov nevyhodia, podobne škeriaci sa politik bude ubezpečovať národ, že mu zabezpečil spásu a personálna agentúra poskytujúca zamestnancov danej firme zníži počet agentúrnych pracovníkov o pätinu či viac. Aké dokonalé!

 

Zaráža ma aj iná skutočnosť. Účtovné pravidlá ovláda v našej spoločnosti niekoľko desiatok tisíc ľudí. Ako je možné, že si voči takejto sile, politici a kapitalisti dovoľujú také hulvátstvo? Naozaj majú pravdu tí čo hovoria, že slovenčina je reč sluhov? Lebo ako ináč dopadne každý, ktorého synovia po celom svete hľadajú, komu by sa zapredali?

 

 

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643599x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy