Založ si blog

Dajte mi budúcnosť! Nič viac nechcem a nepotrebujem!

Neraz sa stretávam s názormi, že práve s ohľadom na budúcnosť je nutné vykonať tie či iné kroky. Akú budúcnosť, aké istoty však v konečnom dôsledku môže ponúknuť spoločenský systém založený na neistote?

 

Koľko sme sa toho napočúvali, od poplatných nevzdelancov, aký efektívny je spoločensko-ekonomický systém, v ktorom ľudia musia denno-denne zápasiť o holú existenciu, v ktorom musia denne hľadať nové riešenie svojej situácie, nové východiská z problémov, lebo nič nie je isté! Iba také prostredie, keď nič nie je isté, vraj núti jednotlivca a spoločnosť rýchlejšie a rýchlejšie napredovať a hospodársky porážať iné spoločensko-ekonomické systémy!

 

Nuž dnes už nemusíme teoretizovať. Dnes máme tú výhodu, že si môžeme pozrieť aj praktické výsledky takéhoto napredovania. Stačí otvorenými očami pozrieť sa na napredovanie v školstve, na napredovanie v znižovaní chorobnosti, na napredovanie v opatere starých ľudí, na napredovanie v príležitostiach pre mladých ľudí, tých nositeľov pokroku, na napredovanie v udržiavaní ciest, na napredovanie v ochrane prírody, čistoty a poriadku v mestách, v napredovaní kvality potravín, v napredovaní spravodlivosti v súdnictve, v znižovaní kriminality, v napredovaní vlastných investícií do vlastného hospodárstva, v napredovaní sebestačnosti v rozhodujúcich tovarových komoditách, v napredovaní čohokoľvek iného.

 

O čo lepšie si žijete vy, väčšina toto štátu a Európy oproti tomu ako žili vaši rodičia? Máte viac času na svoje záľuby? Na svoju zábavu? Na návštevu kina, tanečnej zábavy, divadla, koncertu, futbalu či odpočinok a sebarekreáciu? Na výchovu svojich deti? Na opateru svojich rodičov? Máte dnes lepší plat ako mali vaši rodičia? Kúpite si z neho viac? Máte väčší pokoj po výplate ako mali vaši rodičia?

 

Pociťujete väčší pokoj pri pohľade na možnú zdravotnú potrebnosť? A Raz bude potrebná! Pociťujete väčšie istoty a väčšiu spokojnosť pri pohľade na svoju sociálnu a dôchodkovú odkázanosť? Aj tá bude potrebná, to mi verte! Ak dožijete.

 

Alebo máte dnes lepšie perspektívy pre svoje deti? Aká budúcnosť vás a vašich potomkov čaká? Chce sa vám spievať a tancovať od radosti?

 

A ako sa asi správajú ľudia bez istoty? Ľudia bez budúcnosti? Len si predstavte takého človeka pri otvorenom trezore či pri nezamknutom byte. Len si predstavte takého človeka pri nestráženom sklade. Predstavte si ho ale aj vo funkcii riaditeľa či ministra. Ako sa správa minister či riaditeľ bez budúcnosti ..??  Vari tak že to bude užitočné aj pre iných?

 

Čo dokazuje existencia Úradov pre verejné obstaranie? Nie je dôkazom práve toho, ako bezcharakterne sa vysokopostavení ľudia bez budúcnosti správajú ..?? A majú ľudia zamestnaní v Úradoch pre verejné obstarávanie budúcnosť??

 

Koľko sme sa toho napočúvali o rýchlejšom napredovaní a rýchlejšom rozvoji národného hospodárstva. Iba pred pár rokmi. A dnes? Denno-denne počúvame o rastúcej nepotrebnosti práceschopných ľudí! Denne počúvame o krachoch! Nielen podnikov ale aj celých štátov. Denne počúvame o charakterovom zlyhaní najvyberanejších, bezcharakterných ľudí …

 

A očakávajú od nás, že tento hnus prijmeme za životný štandard! Že pochopíme potrebnosť tohto hnusu! Že budeme spokojní a dokonca že budeme vďační za to ako dobre sa o nás, o náš štát či o celú Európu starajú …

 

Ja však spokojný nie som! Ja chcem pre seba iba obyčajnú budúcnosť! Chcem iba vedieť, že poctivá práca dozná uznania a že odmena za ňu stačí na staranie sa o vlastnú rodinu. O deti i rodičov. Nepotrebujem možnosť okrádať blížnych! Nepotrebujem čo mi k slušnému životu nechýba! Nepotrebujem nič čo nie je moje! Potrebujem iba budúcnosť! Iba to jednoduché cítenie, že pravda a pracovitosť sa oplatí! Všetkým ľuďom. Lebo iba tak vybudujeme spoločenstvo, kde všetci uvedomelo a radi plnia svoje poslanie.

A možno to postačí aj mnohým iným, nie iba mne. Bolo by však dobré, keby sme o sebe vedeli …

 

 

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

Sklamaní a nespokojní? Pozrite sa do zrkadla a nekňučte!

07.04.2024

Vraj pán Peter Pellegrini a jeho štáb strašili voličov vojnou a stavili kampaň na šírení strachu ako vhodnej motivácie voličov a urobili z pána Korčoka kandidáta vojny a vojnového štváča. Že oklamali takto voličov a preto pán Pellegrini vyhral. Nuž verím, že ste sklamaní, ale mýlite sa a klamete ako počas celej tejto kampane. Iba to nesmiete kvôli [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 654183x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy