Založ si blog

Aké mzdy papalášom?

 

Priemerná mzda krát koeficient zamestnanosti. U všetkých, ktorí sú, resp. chcú byť naviazaní svojou mzdou na mzdy priemerné. U ústavných činiteľov by to malo byť spresnené, teda koeficient nezamestnanosti upravený aj o tých, ktorí z dôvodu snahy zarobiť na obživu sú vyháňaní zo svojej domoviny, od svojich rodín a sú donútení pracovať v zahraničí. Lebo nie je jedno, či človek pracuje v zahraničí alebo doma. Ani z pohľadu tvorby zbožňovaného HDP.

 

Nakoniec boli to oni, papaláši, ktorí pred časom hlásali: „Nemecko otvorí pracovný trh, bude menej nezamestnaných“, čo bolo neskrývané vyháňania ľudí zo svojej domoviny, zo svojej vlasti.

 

Pri dnešnej úrovni nezamestnanosti bezmála štrnásť percent plus asi sedem percent pracujúcich v zahraničí, by znamenalo, že tie ich násobky priemernej mzdy by sa prenásobili koeficientom okolo 0,78 a to by bola ich mzda. Pánov poslancov, ktorí kontrolujú vládu. Aj platy ostatných ústavných činiteľov. Nie vychádzať z priemerného zárobku tých, ktorí momentálne ešte stále prácu majú. Aj za nezamestnaných musí politická garnitúra niesť zodpovednosť.

 

Samozrejmé, prejavilo by sa to na všetkých platoch, ktoré chcú byť naviazané na priemernú mzdu. Či učiteľov, lekárov, sudcov či štátnych zamestnancov. Tí síce nekontrolujú vládu, avšak v ich plate by stav štátu, ktorý oni držia nad vodou, mal byť zohľadnený. To znamená, že ich, pripusťme správne stanovené platy, by sa v dnešnej situácii prenásobili koeficientom zamestnanosti, teda asi 0,86. A to by bol ich plat.

 

Od súkromného sektora môžeme očakávať, že bude zamestnanosť riadiť v súlade so svojimi čiastkovými záujmami, stvrdenými Obchodným zákonníkom. Teda so záujmom tvorby zisku. Záujem plnej zamestnanosti, či plnšej zamestnanosti je v ostrom rozpore so záujmami kapitalistov. Tým vyhovuje, keby nezamestnanosť bola aspoň 50 percentná. Že je to cesta krátkozraká dnes vedia snáď už viacerí.

 

V dnešných spoločensko-politických pomeroch funkciu národohospodárov si osobujú politici a tí rozhodujú o smerovaní spoločnosti a hospodárstva a o všetkých podmienkach tohto smerovania. A že nie sú národohospodári? Že tomu nerozumejú? Veď práve preto odmietajú niesť zodpovednosť za výsledky svojej práce. Odmietajú dokonca aj zodpovednosť za osobne napáchané škody, za osobne zle vykonanú prácu! Bez hanby prezentujú tzv. politickú zodpovednosť, ktorá je na úrovni zodpovednosti strážneho Dunča za spreneveru spôsobenú finančným šéfom firmy.

 

Politickí a ekonomickí hulváti si parcelujú štát a ostatní nech odídu. Už sa možno tešia aj na zvyšky, ktoré nebude mať kto zdediť …

 

 

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643605x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy