Založ si blog

Peniaze slušným bankám? To neprejde.

 

EURO-wall zamestnáva celoeurópsku spoločnosť už dlho a už je nudný aj dotieravý. Stále dookola tie isté subjektívne predstavy tárajov a trpákov. Politických aj ekonomických. Diletanti vysvetľujú, aké je potrebné dať peniaze Grécku, lebo bez toho bude ešte horšie. Je to len dôkaz ich zmätenosti a ich bezradnosti pred „múrom“ tzv. finančnej krízy. Lebo v skutočnosti je to kríza možno kultúrna, možno morálna, nie iba finančná.

 

Keby peniaze z EURO-wallu putovali do Grécka, ešte by bolo možné sa snažiť uveriť tomu a dúfať, že to Grékom nejako pomôže. Lenže z uvedených peňazí ide viac ako deväťdesiat percent bankám, ktoré vysokými úrokmi ženú Grécko do ešte väčších finančných ťažkostí a sami si „mastia“ vrecka. A Grékom iba rastie zadlženosť. Ako toto môže Grécku či EURO-zóne pomôcť? To pomáha len a len zlým bankám a zlým bankárom „mastiť“ si vrecka viac ako je zdravé, viac, ako si to môžu dovoliť dobré banky a dobrí bankári! Toto chcú aj spomínaní táraji a trpáci! Žiadnu záchranu EURO-zóny!

 

A celý súčasný chaos vytvárajú s jediným úmyslom, nabaliť zlých bankárov a nechať sa za to poriadne skorumpovať týmito zlými bankármi. O nič iné im nejde! Keby totiž čo len trocha mysleli vážne, že chcú pomôcť Grécku a EURO-zóne a zastabilizovať ju, nechali by zbankrotovať Grécko a teda aj banky plné nekvalifikovaných, do výšin platených trpákov a tunelárov a išlo by sa ďalej. Čosi podobné vyviedol Island a zdá sa, že urobil dobre.

 

Grécky súkromný sektor by plynulo fungoval ďalej (ten je ohrozený až druhotne), a tomu, závislému na štátnom rozpočte Grécka by bolo možné zo strany EURO-zóny či EÚ čiastočne pomôcť. Čiastočne by si musel pomôcť sám a svoje výdavky priblížiť svojim príjmom. Táto pomoc by však dosahovala asi jednu desatinu toho, čo dnes žiadajú tunelári v bankách.

 

Následne, po bankrote tunelárskych bánk, aj za iné krajiny EURO-zóny, ak by sa potvrdilo, že bankový sektor EURO je skutočne podkapitalizovaný, „naliať“ doň možno až stovky mld EUR, priamo z Európskej centrálnej banky (ECB). Ale dať peniaze kvalitným bankovým domom. Nie bankrotárom! Dať peniaze bankám, ktoré zamestnávajú odborníkov nie trpákov a tunelárov, bankám, ktoré dokážu kapitál zhodnocovať, nie rozkrádať!

 

Ale toto je nad chuť a sily politikov EURO-zóny, čakajúcich na korupciu. Lebo dobré banky a dobré ostatné firmy, nemajú dôvod im čokoľvek dávať. Preto podpora EURO-zóny cestou dobrých bánk neprejde, preto zverenie hodnôt spoločnosti do rúk zodpovedným správcom nie je a nebude na programe dňa.

 

 

Danko chce rokovať o fungovaní koalície? Bravó!

09.04.2024

Na tlačovej besede SNS odznelo: „… sme pripravení rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa zásadne mení politická mapa“. https://www.youtube.com/watch?v=c0BnrJU8uEs od 2,00 min. Musím otvorene pochváliť pána Danka, že chce rokovať o podmienkach ďalšej spolupráce koalície, čo jasne dokazuje, že si plne uvedomil svoj [...]

Nechoďte hneď do Česka, pán prezident

08.04.2024

Nechoďte tam na potvrdenie formálneho priateľstva, ani na predvedenie existujúceho pokrytectva. Áno, netreba si zatvárať oči ani pred pokrytectvom. Na českej strane sme mali možnosť vidieť neskrývané snahy o zasahovanie do politického vývoja na Slovensku, čo by sme mali rázne odmietnuť. Aspoň do chvíle, kým opäť vytvoríme spoločný štát. Lebo ten [...]

Sklamaní a nespokojní? Pozrite sa do zrkadla a nekňučte!

07.04.2024

Vraj pán Peter Pellegrini a jeho štáb strašili voličov vojnou a stavili kampaň na šírení strachu ako vhodnej motivácie voličov a urobili z pána Korčoka kandidáta vojny a vojnového štváča. Že oklamali takto voličov a preto pán Pellegrini vyhral. Nuž verím, že ste sklamaní, ale mýlite sa a klamete ako počas celej tejto kampane. Iba to nesmiete kvôli [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 654212x
Priemerná čítanosť článkov: 2844x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy