Založ si blog

Naháňajú lekári kšeft poisťovniam?

Kladiem si otázku, ako je možné, že pacient odchádzajúci z nemocnice, ale aj z iného vyšetrenia, nedostane na podpis faktúru? Aby potvrdil vlastným podpisom, že také liečenie a taká starostlivosť mu boli poskytnuté a toľko to stálo. A vedel by, koľko zaň jeho poisťovňa zaplatí. Zároveň by videl na vlastné oči, koľko to je, či je to málo.

 

Ale ani zdravotné poisťovne nenastoja na tom, aby faktúra bola potvrdená ich klientom. Platia za svojho klienta, ale nechcú od neho, aby potvrdil správnosť fakturácie. Rozumie tomu niekto?

 

Lekári a aj zdravotné poisťovne chcú, aby im pacienti a aj ostatná spoločnosť slepo verili. Že oni, lekári a teda aj poisťovne, dostávajú málo. Ale koľko to je, nech sa pacient nestará, lebo tam sú dvere! A že vraj cirkev chce, aby ľudia verili …

 

A v tejto situácii lekári hrozia výpoveďami? Už som kedysi písal, že je potrebné zrušiť celé zdravotníctvo, že nepotrebujeme žiadnych lekárov. Zdraví prežijú, chorí zomrú a spoločnosť bude zdravá a bez nákladov na zdravotníctvo aj bohatá. Ale vtedy som to myslel ako sarkazmus, ktorý má „liečiť“ spoločenské vzťahy. Dnes mám celkom iné pocity.

 

Takže podľa pánov doktorov má štát ešte viac zdierať ľudí a nazdierané má dávať zdravotným poisťovniam!? Takto si to želajú páni doktori!? Lebo štát nedáva lekárom a lekári to ani nežiadajú!

 

Takže páni doktori sú nespokojní s tým, že zdravotné poisťovne vytvárajú malé zisky? Sú nespokojní s tým, že zamestnanci poisťovní málo zarábajú? Sú nespokojní s tým, ako nemoderne sú tieto poisťovne vybavené? Aké majú tieto poisťovne nízke prevádzkové náklady? Preto tlačia na štát, aby v prospech týchto poisťovní intenzívnejšie zdieral?

 

Ani z ministerstva zdravotníctva som nezachytil informáciu či výzvu lekárom, aby sa obrátili týmto smerom. Na tých, od koho dostávajú úhrady za svoju prácu. Keď im vraj uhrádzajú málo.

 

A stále čakám na výzvu ministra zdravotníctva voči zdravotným poisťovniam, aby ho podporili a verejne deklarovali, že v systéme zdravotníctva je dosť peňazí aj na tvorbu ziskov. Konečne, poisťovne sa chcú súdiť o ušlý zisk v stámiliónoch!

 

Prestaňte s klamaním, že to chcete pre pacienta. Vy to chcete od pacienta! A to je rozdiel! A chcete to pre seba! A pacientovi, ktorého takto chcete nútiť sa ďalej uskromňovať, napríklad na zdravšej výžive, na zdravšom životnom štýle, sa ešte viac zhorší zdravotný stav a bude nútený ešte viac využívať vaše služby. A keďže pacienti budú ešte v horšom zdravotnom stave, bude potrebné do systému zdravotníctva dávať ešte viac peňazí. Dobre vymyslené zacyklovanie …

 

Dúfam preto, že zodpovední činitelia budú mať dosť rozumu a dosť odvahy na presadenie rozumných, mravných a všestranne motivujúcich pravidiel aj pre financovanie zdravotníctva a vôbec nebudú polemizovať s do záhuby vedúcimi návrhmi lekárskych bossov. Je to veľmi jednoduché, stačí vedieť a chcieť.

 

Predavači novín a časopisov, v cene 50 centov, či trhovníci, musia mať registračné pokladne, o chvíľu s fiškálnou pamäťou. Už ste videli takú u lekára? To trhovníci a stánkari majú ísť príkladom tejto spoločnosti? Tak si to predstavuje ministerstvo financií? Alebo ministerstvo kultúry?

 

 

Socializmus  –  kapitalizmus – stačilo!

26.03.2024

Dnešná politická situácia smeruje späť do komunizmu, s prechodným obdobím demokracie, avšak už nie do všeľudového či štátneho, ale do komunizmu celkom súkromného! Teda politiku štátu či spoločnosti už nebudú určovať ľudové vrstvy, v ktorých bude zastúpená celá štruktúra spoločnosti, ako v ére socializmu, ale iba vybraní zástupcovia oligarchov [...]

Vy nebojujete za nič, preto budete zničení

13.03.2024

Nemáte nijaký ľudský cieľ. Iba rozoštvávanie! Ženiete ľudí do vzájomného zabíjania sa a ukájate sa tým! A presviedčate iných, že ste na správnej strane. Na strane vojnových štváčov a vojnových zločincov. Štváčov a zločincov, ktorí sa ukájajú z napáchaných škôd na ľuďoch, na hospodárstve, na krajine! Zastavenie bojov označujete za [...]

Ochrana spotrebiteľa pred nepravdivou reklamou

12.03.2024

Aktivisti ochrany spotrebiteľských práv aj Európska komisia pripravujú pravidlá pre zlepšenie ochrany spotrebiteľa najmä pred nepravdivými ponukami spočívajúcimi v zľavách z ceny, ktoré zaváňajú klamstvom. Napríklad v tom, že zľava je vykresľovaná „nechtiac“ či omylom z čudných, vyšších cien. A pripravujú pravidlá: z akej ceny sa musí [...]

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

durilamichal

O lepších časoch bez pokrytectva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 643432x
Priemerná čítanosť článkov: 2835x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy